• DOLAR 32.587
  • EURO 34.934
  • ALTIN 2429.02
  • ...
Batman`da mevlid etkinliği büyük bir coşku ile başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformunun, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed`in (sav) dünyaya teşrifinin 1443. Yıldönümü münasebetiyle Mevlid Alanında düzenlediği "Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)" adlı programı, on binlerce Peygamber aşığının katılımıyla başladı.

Yunus Emiroğlu ve Asım Özalp`ın sunduğu "Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)" isimli kutlu doğum programı saat 13.30’da başladı. İlk olarak Molla Mahmut Benzer Hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte sık sık salâvatlar ve tekbirler getiriliyor.

Alana "Seni Seviyoruz Yâ Resulullah", “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah” büyük afişlerinin asıldığı ve sağnak yağur’a rağmen halkın büyük ilgi gösterdiği görüldü.

Etkinliğin açılış ve selamla konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, “10. Yıldır Peygamber Sevdalıları olarak önce salonlardan başlayarak daha sonra meydanlarda kutlu doğumunu halkımızla beraber kutluyoruz. Bu vesileyle Peygamber Efendimizi öğrenmek, onu daha iyi tanımak ve halkımızla beraber onu en güzel şekilde yaşamayı hedefliyoruz. İnşallah bugün onuncusunu kutladığımız Peygamber Efendimizin mevlidini yine halkımızla beraber Batman’a yakışır bir şrkilde kutlayacağız inşallah. En büyük gayemiz kurtuluş için gönderilen pegamber efendimizi daha iyi anlamaktır. Geyemiz kuran ve sünnet ışğında halkmıza hizmet etemektir. Bu yağmurun altındaki duruşunuz resüle olan sevginzin işaretidir. Batman bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur.” dedi.

Özellikle bayanların katılımının yüksek olduğu programda, "Salât ve Selam senin üzerine olsun Yâ Resûlallah" nidası arşa yükseliyor. (M. Fatih Akgül, Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir