• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe Kutlu Doğuma hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şubesi, Otogar Miting alanında “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (S.A.V)” adıyla bugün Kutlu Doğum etkinli düzenleyecek. 

Etkinliğin yapılacağı Otogar Miting Alanı’nda sabahın erken saatlerinde platform kuruldu, alan tevhit bayraklarıyla süslendi.  

Saat. 13.30’da başlayacak Kutlu Doğum etkinliği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak, ardından Mevlid-i Şerif ve ilahiler seslendirilecek. Siyer araştırmacısı Mehmet Bahattin Temel ile araştırmacı yazar Burhan Aydın, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yapacaklar. Etkinliğin dua ile sona ermesi bekleniyor.  

Etkinlik öncesi İlke Haber Ajansı’na konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Kızıltepe Koordinatörü Nurettin Geşgin, Kızıltepe ilçe merkezi ve bağlı 200 köyde 7 bin Kur’an-ı Kerim’in, 20 bin el ilanının ve 3 bin afişin dağıtımını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ayrıca Kızıltepe merkez girişi ve belirli yerlerdeki billboardlara “Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed (sav)" ilanlarını astıklarını hatırlatan Geşgin, iki anons aracının da mahallelerde gezerek  halkı etkinliğe davet ettiğini söyledi.  

Kur’an-ı kerimleri halka okumaları şartıyla hediye ettiklerini ve halkın da bunu kabul ettiğini söyleyen Geşgin, “İnşallah Kutlu Doğumun ruhuna uygun bir şekilde dağıttığımız Kur’an-ı kerimler okunacak. Alandaki hazırlıklarımız da bitmek üzere, büyük bir katılım bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir