• DOLAR 32.565
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2431.959
  • ...
Eşme köyündeki kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Köy Der, ilçeye bağlı Eşme (Meskenter) köyünde, kutlu doğum programı düzenledi. Kutlu doğum etkinliği öncesi ev ev gezerek Kur’an-ı Kerim hediye eden platform üyeleri, köy camisinde düzenlenecek etkinliğe köylüleri davet ettiler. 

Yatsı namazından sonra köy camisinde düzenlenen etkinliğe, genç-yaşlı, bay-bayan köylüler iştirak etti. İki katlı olan camide erkekler alt katta bayanlar ise üst katta kutlu doğum etkinliğini idrak etti. 

Program İbrahim Bahadır Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Daha sonra Grup Ensar sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

“Bize Kur’an ve Sünnetini bıraktı”

Programda peygamber (s.a.v) ve Kuran-ı Kerim’den kesitler sunarak bir konuşma Şeyhmus Karaalp Hoca, “Yeryüzüne dünyanın var oluşundan kıyamete dek peygamber (s.a.v) gibi bir insan gelmemiş ve gelmeyecek. Biz çok şanslıyız ki o bizim peygamberimizdir. Son peygamber olmasına rağmen Allah ondan önce gelen tüm peygamberlere önder kıldı. Resulullah’ın yolundan gidenler köle idi. Allah onları idareci yaptı. Veda hutbesinde bizlere iki emanet bıraktı biri Kuran-ı Kerim diğeri ise sünnetidir; yani hayatı, yaşantısıdır. Bunlara tutunduğumuz müddetçe aziz oluruz, terk edersek zelil oluruz.” dedi. 

“Kim Kuran’ın hükmüne tutunursa Allah onları yükseltir aziz yapar”

Bizim tüm sorunlarımızın çözümü Kuran-ı Kerim’de olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Karaalp Hoca, “Kuran-ı Kerim bizim için yol gösterici onun hükümlerine sarılan kurtulur Kürt, Türk, Arap olsun fark etmez; kim Kuran’ın hükmüne tutunursa Allah onları yükseltir aziz yapar. Bizim tüm sorunlarımızın çözümü Kuran-ı Kerim’dedir. Çünkü o hayat kitabıdır tüm insanlara rehberdir. Kuran-ı Kerim bize nasıl oturacağımızı, konuşacağımızı, ticaret yapacağımızı, insanlarla nasıl ilişki kuracağımızı çocuklarımızı kimlerle evlendireceğimizi bize öğreten evrensel değerler sistemidir. Sadece Hz. Muhammed Kuran-ı Kerim’in muhatabı değildir aynı zamanda onun şahsında hepimiz Kur’anın muhatabıyız.” ifadelerinde bulundu. 

“Kur’an-ı Kerim’e sarılalım ve sahip çıkalım”

Sahabelerin Kuran’a sarıldığında onunla ülkeleri fethedip, dünyaya hâkim olduklarını, insanları Allah’ın hükmüyle yönettiklerini söyleyen Karaalp Hoca, “Bize indirilen mübarek kitabımıza tekrar dönelim, onu anlayarak okumaya başlayalım, çocuklarımızı Kurana göre terbiye edelim, onun ahlakıyla yetiştirelim sahabeler Kuran’a sarıldı. Allah onları hem dünyada hem de ahirette yükseltti. Onlar Kuranla ülkeleri fethedip, dünyaya hâkim oldular insanları Allah’ın hükmüyle yönettiler. Bizlerde kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’e sarılalım ve sahip çıkalım okuyalım, okutalım insanları onunla İslam’a çağıralım onun güzellikleri tüm insanlara ulaştıralım bunu yaptığımız takdirde Allah bizlere kapılar açacak hem dünyanın güzelliklerini hem de ahiretin güzelliklerini bahşedecek.” diyerek konuşmasını bitirdi. 

Kutlu doğum etkinliği, yapılan dua ve sunulan ikramlarla sona erdi.   (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir