• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
Taşlıçay köyünde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Kar-Der Taşlıçay köyünde düzenlediği ‘Kutlu Doğum’ etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay (Çırık) köyünde düzenlenen kutlu doğum etkinliği köy imamı Mürsel Ateş’in okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. Sunuculuğunu Osman Demir’in yaptığı program, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği Mevlit ile devam etti. 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Muhammet Sekan Gündüz Hoca konuşmasında “Böyle güzel bir gün ve özel olan bu köyde yüce rabbimiz bize bunu gösterdiği için binlerce kez şükür ederiz. Muhakkak ki Muhammed Allah’ın peygamberidir. Yüce Rabbim tasdik ediyor kim onunla beraberse, kim ki kıyamet gününe kadar peygamberin yolunda devam ederse Allah onlarla beraberdir ve hiç kimselerden de korkmazlar, kendi aralarında ise rahmetlidir, şefkatlidirler ve kimselere zülüm etmezler herkesin iyiliğini isterler, birbirlerine yardım ederler işte bunlar müminlerin vasıflarıdır. Bu hayat bizim için imtihandır yüce rabbimiz diyor ki her nefis mutlaka ölümü tadacaktır ve herkes hesap verecektir, bizlerin birbirilerimizi Allah için çok sevmemiz lazım, yardım etmemiz lazım, Kuranımıza, dinimize, sünnetimize sahip çıkmamız lazım.”dedi. 

“Peygamberimize layık bir ümmet olacağız”

Peygamber efendimizin bize her konuda örnek olması gerektiğini ifade eden Gündüz Hoca,  “Biz de Peygamberimize layık bir ümmet olacağız İnşallah. Bu uğurda canımızı bile feda etmeye hazırız. Bu din uğruna canlarını veren hayatını harcayanlar gibi biz de durmadan bu yola devam edeceğiz. Biz söz veriyoruz; onun davasında bedenimizde ruh kaldığı sürece bu yolda gideceğiz. Binlerce gençlerimizi ve çocukları bu yolda yetiştireceğiz. Muhammed sudan hocamızın gibi şehitlerimizin yolundan gideceğiz. Bugün Kürdistan’ın her bölgesinde Müslüman millet başını kaldırmış ve derki ‘Biz ölmekle bitmeyiz, biz zindanlara girerek bitmeyiz’ ve derki; ‘Biz asla hainlerin tehditleriyle başımızı eyip davamızdan vazgeçmeyiz’. Bizim en büyük silahımız Kuranımız, sünnetimiz, İhlasımız ve takvamızdır” şeklinde konuştu. 

Programda kısa bir konuşmada Sadullah Arpa ise Peygamberimizin bütün dünyaya yol gösterici olarak geldiğini ve herkesin onun yolunda gitmesi gerektiğini anlattı. Peygamberimizin hayatından örnekler vererek konuşmasını bitirdi. 

Program, daha sonra Özlem Ajans sanatçıların seslendirdiği ilahilerle devam etti. Büyük bir coşkunun olduğu etkinlikte köylüler, alanın etrafında büyük bir çember oluşturarak halay çektiler. Program Okan Kanat’ın okuduğu dua ile bitti. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir