• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.574
  • ...
Beydağı köyünde `Kutlu Doğum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Muradiye ilçesine bağlı Beydağı köyünde ilk kez kutlu doğum etkinliği düzenledi. 

Etkinlik, M. Emin Demir Hoca`nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hemen ardından Kürtçe Mevlüt okundu. Musa Akdeniz`in sunuculuk yaptığı etkinliğe Molla Yakup Arıkarınca konuşmacı olarak katıldı. 

Besmele İlahi Grubu ve Muradiye Çocuk İlahi Grubunun ilahiler seslendirdiği etkinlikte duygulu anlar yaşandı. 

“İslama ve Kuran’a hizmet etmiyorsak Allah katında hiçbir değerimiz yoktur”

Hz. Hanzala’nın hayatını örnek vererek konuşmasına başlan Molla Yakut Arıkarınca, “Hz. Hanzala’nın hayatına bakarak kendimize dersler çıkartmalıyız, ismimiz ne olursa olsun ister hoca ister imam ister şeyh olsun eğer biz İslam’a ve Kuran’a hizmet etmiyorsak Allah katında hiçbir değerimiz yoktur. Bedir savaşı öncesi Hz. Cemile ile evlenen Hz. Hanzala düğününün ikinci gününde Hz. Bilal’in ‘haydi cihada ey iman edenler, her kim ki Hz. Muhammed ile dostluğunu ispatlamak istiyorsa bu gün cihada gelsin, bugün kurtuluş günüdür, bu gün Hz. Muhammed ile dostluk günüdür’ nidası üzerine Hz. Hanzala evliliğinin henüz ikinci gününde olmasına rağmen eşi Hz. Cemile ile vedalaşıp ‘ben dostumun arkasından gideceğim’ diyerek cihada gidiyor ve Hz. Muhammed’e bağlılığını şehadetiyle ispatlıyor” dedi.   

Molla Arıkarınca, Peygamber efendimiz ve ashabından kesitler sunarak konuşmasını bitirdi. Program, Molla Kerem Edemen’in yaptığı dua ile sona erdi. (Cüneyt Hasar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir