• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...
Belçika`da Muhammedi sevda yankılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL - Avrupa Peygamber Sevdalılarının Avrupa’nın birçok ülke ve şehrinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) 1443. veladet yıldönümü münasebetiyle bu yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinden biri de Belçika Beringen’de (Beverlo) gerçekleşti. 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) sıkça salavat-ı şerifelerin okunduğu program, Mücahit Haksever’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Sunuculuğunu Fatih Yıldırım’ın yaptığı programda Rahmet Derneği adına selamlama konuşmasını  dernek yetkilisi Nurettin Yaman tarafından Flaman dilinde gerçekleştirildi. 

Programa katılan ve katkıda bulunanlara yönelik teşekkür de bulunan Yaman’ın konuşmasının ardından Bünyamin Ortaç Kürtçe Mevlid-i Şerif’i ,Seyfullah Çelik ise Türkçe Mevlid-i Şerifi okudu. Küçük yaşlardaki Bünyamin ve Seyfullah’ın okudukları Mevlid-i Şerif’in salavat Bölümlerine salondaki tüm peygamber aşıklarının bir ağızdan eşlik etmeleri gözlerden kaçmadı. 

Vuslat İlahi Grubu’nun Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahi ve marşları seslendirdiği programdaki konuşmacılar Avrupa Alimler Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın ve birlik üyesi Mücahit Haksever oldu. 

“O’nun Ahlakı Kur’an’dı”

Molla Abdulkadir Aydın, programa katılan peygamber aşıklarını selamlayarak başladığı konuşmasında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşrif ettiği dönemde insanların içinde bulunduğu durumu ve Peygamberimizin İslam’ı getirdikten sonraki durumunu anlatarak Peygamber Efendimizin ahlak kişiliği ve erdemliklerine vurgu yaptı. 

Hz. Muhammed’in (s.a.v) ahlakı sorulduğu zaman Hz. Aişe annemizin “O’nun ahlakı Kur’an’dır” şeklinde cevap verdiğini aktaran Aydın, “Hz. Muhammed aleyhiselam çocukluk döneminden gençlik dönemine gelinceye kadar o günkü bozulmuş toplumda dahi, güzel ahlak örneği olmuştu. O dönemde toplum öylesine bozulmuştu ki, zenginler fakirleri sömürüyor, taşa puta tapıyorlardı, faiz başını almış gidiyordu. Hür olarak yaratılan mahlukat olan insanlar, mal gibi meta gibi eşya gibi satılıyordu. O satılan inanların reisleri onları kendilerine taptırıyorlardı. İnsanlık sınıflara bölünmüştü. Zenginlik ve güç sahibi olanlar mazlum ve fakirleri eziyor hakaretlere maruz bırakıyorlardı, öylesine hakaret ve işkenceler yaşanıyordu ki insanlık artık bir kurtarıcı bekler hale gelmişti. Tamda o dönemde Alemlere Rahmet Hz. Muhammed aleyhisselam Allah (cc) tarafından insanlığa kurtuluş rehberi olarak gönderildi.” ifadelerini kullandı. 

“Rahmet peygamberi güzel ahlaki öğütlüyor“

Peygamber efendimizin insanları Allah’a kul olmaya davet ettiğini söyleyen Aydın, “Peygamber Efendimiz, gelin Allah’ı birleyin, gelin Allah birdir, deyin kurtulun diyordu. O kimseye saldırmadı kimsenin malına göz dikmedi, kimseye hakaret etmedi. O Rahmet peygamberiydi. İnsanlara güzel ahlakı öğütlüyordu.” şeklinde konuştu. 

‘İman edenler birbirlerini sevmedikçe kurtuluşa ermez’

Aydın, “Eğer biz Hz. Muhammed Mustafa’nın bu kutlu doğumunu kutluyorsak hep beraber diyeceğiz ki, Allah birdir Hz. Muhammed onun peygamberidir, Müslümanlar kardeştir. İman edenler birbirlerini sevmedikçe kurtuluşa eremez. 

Müslümanların bazen farklı görüş ve düşünceleri olabilir. Birçok işte aynen birbiri gibi düşünmeyebilir. Hepimizin birleştiği, tek olarak söylediği sözler var. Allah diyoruz,  Hz. Muhammed diyoruz, Kabe-i Muazzama yani Kıble diyoruz, İslam diyoruz, İman diyoruz. İbadetlerimizde eksikliklerde olsa kusurlarımız ve şahsi hatalarımız da olsa biz Alemlere Rahmet Hz. Muhammed’i seviyor ve ona layık Ümmet olmaya çalışıyoruz. 

 Burada ne kimse babasından ne dedesinden ne atasından ne örfünden ne bir şeysinden bahsetmiyor burada okunan ilahiler konuşulan sözler okunan mevlütler hep bir şey söylüyor. Hz. Muhammed deniliyor.” dedi. 

Molla Abdulkadir Aydın’ın konuşmasının ardından Rahmet Kız Çocuk İlahi Grubu’nun sahne aldığı programda minik kalpler, Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahileri seslendirdi. 

“Muhammedi sevda kalpleri kaynaştırıyor“

Okunan ilahilerin ardından konuşan Avrupa Alimler Birliği Üyesi Molla Mücahit Haksever Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) örnek ahlakına vurgu yaptı. Haksever, Peygamber Efendimizin, Sahabeler arasında tesis ettiği kardeşlik durumundan örneklikler verdikten sonra,  “O yüce resulün ismi o yüce resulün şanı her dakika her saniye yankılanmaktadır. Bu gün memleketimizden başlayan Avrupaya, Asyaya ve tüm Dünyaya yayılan bu Muhammedi sevda kalpleri kaynaştırıp birbirine sevdiriyor.” değerlendirmesinde bulundu. 

‘Hz. Muhammed Kardeşlik ve Barışı Vaad Ediyor’

Haksever, “Hz. Muhammed aleyhisselam peygamberlik görevine başladığı zaman, o zalimler artık insanları kandıramayacaklarını anladılar. Çünkü Muhammed aleyhisselam insanlara kardeşliği barışı vaad ediyordu. O ana kadar insanlar renklerinden dolayı sınıflara ayrılmışlardı, makamlarından ve aşiretlerinden dolayı ayrımcılıklara uğruyorlardı. Efendimiz aleyhisselam tüm sınıf ayrımcılıklarını ortadan kaldırmaya gelmişti. O lailaheillallah demek suretiyle tüm statüko ayrımı ve ayrımcılıklarına la diyordu.” dedi. 

Molla Mücahit Haksever’in konuşmasının ardından Kutlu Doğum programı M. Fatih Demirtaş’ın yapıtğı Vahdet Duasıyla sona erdi. Yaptığı Dua’da Müslümanların Vahdetini dileyen Demirtaş, darbeci zalim Mısır firavunlarının idama mahkum ettiği 529 Müslüman için de duada bulundu. (Hamza Korkut, Abdurrahman Ekinci – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir