• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
Samsat'ta kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Samsat Vahdet-Der Temsilciliği tarafından Belediye taziye evi önündeki açık alanda düzenlenen kutlu doğum programında, Peygamber efendimizin (sav) temiz ahlakına ve nezih şahsiyetine vurgu yapıldı. 
 

 

Nuri Yaşar’ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kahta Çağrı İlahi Grubunun seslendirdiği Mevlit ile devam etti. Programda Mithat Aktan’ın seslendirdiği şiir duygulu anlar yaşattı.

 

 

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı programda konuşan Cemal Çınar Hoca, peygamber efendimizin hayatından kesitler sundu. İslam’ın insanlığa hidayet ve huzur getirdiğini ifade eden Çınar Hoca, "Bin 400 küsur yıl önce toplum içerisinde güçlünün her yerde hak sahibi olduğu aşiretinin etrafından saldırgan, çılgın, talancı insanların kol gezdiği insanlar memleketin kaymağını yiyorlardı. O gün sermaye sahipleri oturup insanlara karşılığı hiçbir iş olmayan faiz veriyordu. Sermaye ile toplum sömürülüyordu. Kim biraz daha gaddar ise, tuttuğunu eziyordu. İşte böyle bir zamanda Allah Resulü (a.s) dünyaya teşrif etti” dedi.

 

 

Cahiliyede insanların içine düştükleri sapkınlıklardan bahseden Çınar Hoca, sözlerini şöyle sürdürdü; “Allah’ın emirlerini topluma tatbik ettirmek, toplumu yaşatan, yaratan, rızıklandıranın emri üzere bir yaşantı tatbik edilsin diye Allah, bütün memleketlere peygamber ve kitaplar göndermiş. Allah-u Teala Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki; ‘Biz her bir kavme mutlaka bir peygamber gönderdik. Onlara dedik ki, insanları Allah’a ibadete çağırın.”

 

 

Çınar Hoca’nın konuşmasının ardından Medine Çocuk İlahi Grubu ve Özlem Ajans Sanatçısı Selami Güneş seslendirdiği ilahiler katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

 

 

Program, Cemal Çınar hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Mehmet EREN- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir