• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
Kozluk`ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Kozluk‘ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen ‘’ Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed” adlı etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte sık sık tekbirler getirildi ve salavatlar çekildi.

İlahilerin okunduğu programda mevlidhanlar  tarafından  Mevlid-i Şerif okundu.

Mustafa Tufan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Molla Mahmut Abracı’nın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Mehmet Ali Ortaç  Kürtçe olarak yaptığı konuşmasında, Allah’ın insanlardan kitabını okumalarını istediğini söyledi.  Ortaç şöyle konuştu:  “Eğer onun bize şefaatçi olmasını istiyorsak onu okumak zorundayız. Resulallah (s.a.v): ‘ümmetimin fesada uğradığı zaman diliminde kim benim bir sünnetimi ihya ederse yüz şehit sevabı alır‘ buyuruyor. Biz burada sadece öğrendiklerimizle kalmayıp onun sünnetini evlerimizde ve tüm toplumsal hayatımızda yaşamalıyız.”

Etkinliğe Bitlis’ten katılan, Molla Emrullah Uysal programda Türkçe yaptığı konuşmasında, sahabelerin hayatından kesitler aktardı.  Uysal Hoca, Hz. Abdullah’ın Kayser’e esir düştüğü zamanki izzetli tutumunu anlattı. 

Programda Özlem Ajans sanatçılarından Bilal, okuduğu ilahi ve marşlarla programa renk kattı. Mevlithanlar İsmail Tufan, Ahmet Akboğa ve İsa Demir’in okuduğu Mevlidi Şerife katılımcılar salâvatlarla iştirak etti.

Etkinlikte İsmail Doyar, İbrahim Demir ve Hayrunnisa Doyar’ın okudukları şiir ve ilahiler katılımcılara duygulu anlar  yaşattı.

Program, ilahiyatçı M. Şakir Arı’nın okuduğu duayla son buldu.

(Çetin Doyar/M. Said Aksoy-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir