• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
`Bu gözyaşları senin için Ey Allah`ın Resulü`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi DOST DER, Mardin merkeze bağlı Şeyhan ziyaret alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Saat: 13.30’da Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Sıddık Aydın ile Ümran Bağış’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından Grup Aksa sanatçıları platforma çıkarak ilahiler seslendirdi. Kürtçe ve Türkçe yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile program sona erdi. Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı etkinlikte özelikle kadınların uzun süre gözyaşı döktüğü görüldü. Gözyaşı döken kadınlar, gözyaşlarının, Allah ve Resulü için olduğunu söylediler.  

“Çocuklarımızı Kur’an ve Sünnet ile yoğuralım”

İlk olarak platforma çıkarak Türkçe bir konuşma yapan İlahiyatçı Ömer Çelik, bir çocuğun kalbine Kur’an ve Sünnet aşkı yerleştirilmezse başka aşkların yerleşeceğine dikkat çekti.

Anne ve babalara seslenen Çelik, “Çocuklarınızı Allah ve Resulü’nün, Kur’an ve Sünnet’in aşkı ile büyütün. Çocuğunuzu terbiye ederken sakın ha daha küçüktür demeyin. Çocukların eğitimi anne karnında başlıyor. Onlara Allah’ı, Resulü anlatın, örtünmeyi anlatın ve onlara Kur’an ve Sünnet eğitimi verin. Bakınız önce evinizi, sonra komşularınızı, sonra mahalle, daha sonra yaşadığınız şehirdeki çocukları bir gözünüzün önüne getirin. Bu çocuklarımız gelecek için ümit vadediyorlar mı?  Hayır. Çünkü çocuklarımız eroinci, balici olmuş ve onları bu hale biz kendi elimizle getirdik. Okullarımızda Kur’an eğitimi verilmiyor, televizyonlarda Kur’an yok. Televizyonlarda, çocuklarımızı ahlaksızlaştırmak için yığınla diziler ve çizgi filmler var. Onları bu tehlikeden koruyalım. Henüz vakit çok geç değil, çocuklarımızı Kur’an ve Sünnet ile yoğuralım.” dedi.

“Kürtler, cinleriyle beraber Müslümandır”

Daha sonra mikrofonu alan araştırmacı gazeteci Burhan Aydın, hafif fon müzik eşliğinde duygu yüklü bir konuşma yaptı. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Aydın, “Bulunduğumuz mekân mübarektir, dedemiz Sultan Şeymus burada yatıyor. Allah’ım bu mübarek toprakları, halkımızı küfrün ateşinde yakma. Allah’ın bu mübarek toprakları ve halkımızı küfürden kurtar. Allah’ım, Resulü’nün aşkını bu topraklarda hâkim kıl. Ey Allah’ın Resulü, yardımımıza gel, bugün Suriye’de, Irak’ta ve Myanmar’da etimizi kemiklerimizden ayırdılar. Bacılarımızın namuslarını tarumar ettiler. Ey Allah’ın Resulü, sen aramızda olmadığın için sahipsiz kalmışız, yalnız bırakılmışız. Ya Rabbi, yardımını gönder. Kudüs’ümüzü esir bıraktık. Üzerimize kimyasallar yağıyor, azizlerimizi şehit ediyorlar. Mısır’da binlerce kardeşimizin şehit edildi. Ama müjdeler olsun Hz. Muhammed’in dini ayağa kalmıştır, aziz olacaktır. Kürtler, cinleriyle beraber Müslümandır. Bizler, canımızı cennet karşılığında Allah’a satmışız ve bu anlaşmaya uyacağız. Ey Allah’ın Resulü, anamız, babamız, çocuklarımız ve eşlerimiz senin yolunda feda olsun. ”

Yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile program sona ererken, program sonrası katılımcılara yemek ikramı yapıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir