• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Beşiri`de Muhammedi sevda doruğa çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalılar Platformu’nun Beşiri`de düzenlediği kutlu doğum etkinliği gerçekleşti. Hüzün ve sevincin bir arada yaşandığı etkinlikte konuşmacılar, Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sundu.

Eski Top Sahası alanında saat 13.30`te Molla Ramazan Biçen’in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ilahilerle devam etti.

Daha sonra Molla Ramazan Biçen`in mevlit okuduğu programda, peygabmerimizin babası Abdullah`ın vefatının anlatıldığı bölümde gözyaşları sel oldu.

Sunuculuğunu Ahmet Cemil İptaş’ın yaptığı programda Kürtçe bir konuşma yapan İmam Hatip Der Başkanı Molla Osman Teyfur, “Ebu Leheb cehennemlik olduğu halde peygamberimizin amcası olduğu ve Peygamberimizin doğumuna sevindiği için Allah’u teala onun cezasını bir günlüğüne hafifletiyor. Bizler onun ümmeti olduğumuzdan dolayı ve bizim için ümmetim ümmetim diyen o zatın gelişine Ebu Leheb`ten daha çok sevinmemiz lazım ki, o bize şefaatini göndersin. Kim Kur’an-ı rehber edinirse o kurtuluşa, saadete huzura ulaşmıştır. Kim Muhammedi (sav) kendisine rehber edinirse kurtuluşa ermiştir. Kim de Kuran`dan uzaklaşmış ise devamlı bir boşlukta huzursuz bir şekilde huzur aramaktadır. Ancak Kur’an ve Hz Muhammed (sav) insanları kurtuluşa götürür. Bu yüzden hepimizin toptan Allah’ın ipine sarılmamız gerekir ki kurtuluşa erelim. Bizler Allah’ı Rab, Kur’an-ı rehber  ve  Resulullah’ı imam kabul ettiysek o zaman kurtuluşa ermişiz demektir.” dedi.

Batman Çocuk İlahi Grubunun okuduğu ilahilerin ardından Türkçe konuşması için Eğitimci Yazar Adnan Akgönül platforma çıktı.

Akgönül yaptığı konuşmada, “Kur’an bir hayat kitabıdır toplumu idare etmek için gönderilmiştir. Hz. Muhammed (sav) kendi döneminde bizzat bu Kuran`ı yaşamış ve yaşatmıştır. Toplumu Kuran`daki ilahi mesajlarla ıslah etmiş ve cahiliyet kalıntılarından kurtarıp İslam adaletiyle tanıştırmıştır. O Resul kıyamete kadar gelecek bütün müminlere bağlanmaları gereken adresi net bir şekilde işaret etmiştir. O adres Kur’an ve sünnettir.  Müslümanların her türlü, sıkıntı, kötülük ve afetlerden kurtuluşu için yegane çare ve reçete bu iki kaynaktır.” ifadelerini kullandı.

Okunan ilahilerin ardından kapanış  duasını Molla Ramazan Biçen yaptı.

(Kenan Önder - İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir