• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Çermik halkı peygambere biatını tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Çermik'te düzenlenen  Kutlu Doğum etkinliğinde bir araya gelen binlerce peygamber aşığı, etkinlik alanını tekbir ve salavatlarla inletti.

 

Etkinlik 13.30’da Selahattin Koçar Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Çermik Köprü-Der adına İdris Kaçmaz selamlama konuşması yaptı.

 

Kuran ve sünneti referans alarak bu etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade eden Kaçmaz, "Asıl amacımız Allah Resulünün sünnetine sarılmak, ona olan bağlılığımızı ziyadeleştirmektir. Bugün İslam dünyasında akan kan ve gözyaşlarının nedeni insanların Kuran ve sünnetten uzaklaşmasıdır.” dedi.

 

Çermik Kız İlahi Grubu seslendirdiği ilahilerin ardından Türkçe ve Kürtçe mevlit mevlit okundu. Mevlit sırasında bazı katılımcıların kendinden geçtiği görüldü.

 

"Hz Muhammed (sav) insanlığın kış yaşadığı bir zamanda ahlakıyla bahar oldu”
Programda konuşan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Said Şahin, Resullah’ın sünnetine tabi olmanın önemine değindiği konuşmasında, “Üzerine doğduğu güne selam gönderilmeye en layık insan Resulullah’tır. Biz bu etkinlikleri düzenlerken ona selam ve salat gönderiyoruz. Selam olsun senin üzerine ey Allah’ın Resulü diyoruz. O sıradan bir insan değildi. Şairin dediği gibi, “Muhammed insandır. Ama diğer insanlar gibi değil, belki o taşlar içerisinde yakut gibidir. Hz Muhammed (sav) niçin değerlidir. Şu bahar mevsimi onu çok iyi ifade ediyor. İnsanlık kara bir kış yaşıyordu. Merhametsizliğin, kızların diri diri gömüldüğü merhametsizliğin kışını yaşıyordu. Zulmün, ahlaksızlığın kışını yaşıyordu. Muhammed (sav) insanlığın kış yaşadığı bir zamanda rahmetiyle, adaletiyle, ahlakıyla ve hidayetiyle bahar oldu.” ifadelerini kullandı.

 

"Kim onun (sav) davasına sahip çıkarsa Allah onun dünyasına bereket katar"
Resullah’ın dünyaya bereket olduğunu dile getiren Şahin, “O yetim olarak doğduğu için hiçbir anne ona sütanne olmak istemiyordu. Fakat Halime onu alınca, Halime’nin evine bereket geldi.  Başkalarının davarları eve aç dönerken Halime’nin hayvanları karınları tok olarak eve dönüyorlardı. Halime bir yetim aldı ama onun bereketini Allah (cc) verdi. Bugün Hz Muhammed'in (sav) dini yetimdir. Davası, Kuran’ı, ahlakı yetimdir. Yaşadığımız toplumda Resulullah’ın hayatı yetim kalmıştır. Kim onun hayatına, Kuran’ına, davasına ve ahlakına sahip çıkarsa Allah (cc) Halime’nin evine bereket kattığı gibi onların da hayatlarına bereket katacaktır. Dünya ve ahiretlerine bereket katacaktır.” dedi.

 

Şahin konuşmasının devamında, “O bir dava ile geldi. O işkence gördü, hakaret gördü. 40 yaşına kadar Mekke müşrikleri onun ahlakından dolayı ona Muhammed’ül Emin diyor el üstünde tutuyorlardı. 40 yaşından sonra el emin dedikleri insana hakaret etmeye başladılar. Tarif’te taşladılar, Uhud'da dişini kırdılar. Ne oldu bu adama ki, 40 yaşından sonra ona düşman kesildiler. O gördüğü hakaret ve iftiralara rağmen davasından vazgeçmedi. Geri adım atmadı.” dedi.

 

Hz Muhammed'e (sav) tabi olmak, onun gibi yaşamakla olur
Yaşadığımız zamanın tehlikelerinden korunmak için Resullah’ın sünnetine sarılmamız gerektiğini belirten Şahin, “Tehlikeli bir asırda yaşıyoruz. Fitnesi bol, fuhşu yaygın bir zamanda yaşıyoruz. Bu asırda bizim İslam’a, Kuran’a sarılmamız lazımdır. Çocuklarımızı Resulullah’ın hayatıyla terbiye etmemiz lazım. Resulullah’a tabi olmak onun gibi bir hayatı yaşamak, onun gibi amel edip onun ahlakına sahip olmaktır. O bizim modeldir, örnektir. Bizim için tartıdır, mizandır. Hayatımız ne kadar onun hayatına benzerse Allah bizden o kadar razı olacak. Biz Kuran'ı ne kadar yaşarsak Allah’ın rızasına ulaşacağız. Onun ahlakı Kuran’dı. Kuran ete kemiğe büründürülse karşımıza Hz. Muhammed çıkar. Yine Hz. Muhammed’in hayatı kitaplaştırılsa karşımıza kuran çıkacaktır. Peygamberi sevmek yetmiyor. Onun gibi yaşamakta lazımdır.” ifadelerini kullandı.

 

Said Şahin’in konuşmasından sonra Özlem Ajans sanatçılarından Özcan ve Burhanettin Hz Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.
Etkinlik, Mustafa Akaydın Hocanın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Şahin Tekdemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir