• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
İdam kararlarına bir tepki de İmam hatiplilerden
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Mısırda İhvan mensuplarına yönelik verilen idam kararlarına tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak Adana Genç İmam Hatipliler Hareketi düzenlediği  basın açıklamasıyla idam kararlarını protesto etti.

 

İsmet İnönü Parkında düzenlenen etkinliğe çok sayıda İmam hatip öğrencisi ve aileleri katıldı. Sık sık sloganların atıldığı ve tekbirlerin getirildiği etkinliğe çevrede bulunan vatandaşlar da destek verdi.

 

Çoğunluğunu kız öğrencilerin oluşturduğu etkinlik Kur’an tilavetiyle başladı. Muhammed Oğultarhan’ın  Kur’an tilavetinin ardından İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci’nin,  kızı Esma Biltaci’ye yazdığı okundu.

 

Mektubun okunmasının ardından Grup  adına Ravza Muhacir basın açıklamasını okudu. Muhabir bir çok İslam beldesinin zulüm altında olduğuna dikkat çekti.

 

Muhacir, “Ümmet coğrafyasında çıkarları sarsılan ve zarar gören insanlık düşmanı sömürgeci batı,bu topraklardaki çıkarlarını kaybetmemek için her türlü oyuna başvurmakta ve yerli piyonlarını sahaya sürmektedir.” dedi.

 

“Şimdi de kötü bir tiyatro oyunuyla sahte mahkemelerle Mısır’ın özgür insanlarını katletmek istiyorlar.”diyen Muhacir, “Tek suçları adalet, tevhid, özgürlük istemek olan bu yiğit insanları kadın – erkek, genç-yaşlı demeden dünyanın gözleri önünde idam sehpalarına gönderiyorlar” şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasının  ardından Sümeyye Ünaldı Hoca’nın dua okudu. Kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir