• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Kamu ve kurum avukatlarının sorunları konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Baro Yönetim Kurulu`nun almış olduğu karar doğrultusunda 12 Nisan Cumartesi günü saat: 10.30`da "Kamu Avukatlarının Sorunları ve Çözüm Yolları" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Avukat Özlem Aykut Köse takdim ve program akışıyla ilgili bilgi verdi.  Baro Tesisleri`nde gerçekleştirilen Çalıştaya, Adana Barosu, Kilis Barosu, Gaziantep Barosu, Hatay Barosu, Osmaniye Barosu, Kahramanmaraş Barosu ve Mersin Barosu temsilcileri katıldı.

Adana Baro Başkan Yardımcısı Avukat Murat Loğoğlu, kamu avukatlarının sorunlarının, statü sorunu, mali ve özlük hakları sorunu, teftiş ve denetleme sorunu olmak üzere 3 ana başlıkta incelenebileceğini söyledi. Mesleklerinin prestijli ve itibarlı bir meslek olduğunu dile getiren Loğoğlu, bir savunma mesleği olan avukatlığın  genel çerçevesini çizdi. 

İdarenin hukuka devletin yargıya saygılı olması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, “Ülkemizde kamu çalışanlarının her kesiminin sorunları olmakla beraber, üzerinde hiç bir çalışma yapılmayan ve yılların birikimi ile sorunları devleşen ve kronikleşen tek kamu çalışanları kamu avukatlarıdır. Zaman zaman bazı kesimlerin hakları iyileştirilmesine rağmen, kamu avukatlarına özgü bir iyileştirme yapılmamıştır. Meslek icabı kamu sorunları ile boğuşan kamu avukatları, kendi sorunları altında ezildiğinin farkında bile değildir. Bu konuda kamu avukatları, baroların güçlü desteğine çok muhtaçtır. Sorunların çözümü için büyük ölçüde kanun değişiklikleri ve hükumet çalışmaları gerekmekte ise de, sorunların dile getirilmesi, her ortamda ilgililere aktarılması noktasında en büyük görev barolara düşmektedir. Zira kamu avukatlarının, barolar dışında hiç bir mesleki organizasyonları mevcut değildir.” dedi.

Avukat Loğoğlu’nun konuşmasından sonra söz alan Adana Barosu Kamu Avukatları Komisyonu Koordinatörü Avukat Özge İşisağ Şaşmaz’da, "Kamu avukatları, yürütme organının yargı yerlerinde temsil ve savunmasını yapmaktadırlar. Kamu avukatları idarenin hukuka uygun hareket etmesini sağlamakta olup hukuk devleti ilkesinin gerçekleşmesinin sigortasıdır. Kamu avukatının yaptığı iş içerik olarak Cumhuriyet Savcılarından farklı değildir. Kamu avukatları hukuk savcısı gibi hareket etmektedirler. Kamu avukatlarına, yargının kurucu unsuru olduğu dikkate alınarak diğer yargı mensupları ile uygun ve uyumlu ücret hakkı tanınmalıdır." şeklinde konuştu. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir