• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Adana`daki polislerin dinlemelere ilk cevabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’da kamu görevlileri ile yargı mensuplarını sahte isim ve düzmece raporlarla dinlediği iddia edilen polislere yönelik başlatılan soruşturmada ilk itiraflar geldi.

Star Gazetesi`nen Kemal Gümüş`ün iddiasına göre soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin, 9 ilin tüm dinlemelerini kendilerinin yaptıklarını söyleyerek 2 bin civarında dinleme yapılan aktif bir hat olduğunu söyledi.

Tutuklanan 6 emniyet mensubu arasında bulunan emekli baş polis Abdullah Karaca soruşturmayı yürüten başsavcıvekili Ali Doğan’a verdiği ifade de, dinlemelerin yapıldığı tarihte ihbar ya da duyumla ilgili rapor tutulmadan direkt dinleme talep edildiğini söyledi. Dinlenilecek kişilerin bilgilerinin İstihbarat Şube Müdürü veya büro amirine geldiğini ancak dinlenecek isimlerin kimin gönderdiğini bilmediğini belirten Karaca, “Dinleme kararlarını ben yazıyordum ancak dinleme yaparken dinlediğim kişilerin hakim, savcı ya da Ağır Ceza Mahkemesi başkanları olduğunu bilmiyordum” dedi. Karaca suçlamaları kabul etmemekle beraber uzlaşma kapsamında suç olursa uzlaşmak istediğini söyledi. Karaca dinleme yaptığı kişilerin hakim ya da savcı olduklarını da bilmediklerini söyledi.

Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin’e, hiçbir delil veya duyum olmadığı halde neden hakim ve savcılara yönelik dinlemelere imza attığı sorulduğu, Yetkin`in “bilgim yok” şeklinde cevap verdiği belirtiliyor.

Tutuklanan Yetkin, 9 ilin tüm dinlemelerini yaptıklarını ve sadece dinleme taleplerini mahkemeye göndermekle yükümlü olduğunu ve bunlar gibi yüzlerce dinleme talebini mahkemeye gönderdiğini söyleyerek, telefonların kime ait olduğunu bilmediğini iddia etti. Yetkin, 2 bin civarında dinleme yapılan aktif bir hat olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir