• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Mısır'daki idam kararına idam sehpalı tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

RİZE - Rize Cumhuriyet Meydan’ında bir araya gelen STK’lar basın açıklaması gerçekleştirdi. Mısır'daki darbe yönetimi aleyhine sloganlar atarak, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve arkadaşları için dua ettiler. Gruptakiler alanda kurulan idam sehpasında insan maketini yakarak Mursi lehine sloganlar attılar. Rize sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta okudu.

 

Mısır'da idamlara karar veren mahkemenin adil olmadığını vurgulayarak uluslararası kamuoyunun ve bazı kesimlerin sessiz kalmasını eleştiren Usta, “3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte Mısır’ı özgürlükle, demokrasiyle ve kendi değerleriyle buluşturma adına verdiği bu büyük mücadelenin ardından Mursi, dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesine maruz kaldı. İçinde Siyonist işgalci ve terörist devlet İsrail, ABD, AB ve körfez diktatoryasının da yer aldığı uluslararası konsorsiyumun desteğiyle gerçekleştirilen darbeyle Mursi yönetimden uzaklaştırıldı ve hapse atıldı.”  dedi.

 

"Sessiz kalarak kirli tezgahları destekliyorlar"
Usta, başta ABD olmak üzere demokrasi, insan hakları ve özgürlük pazarlamacılarının sessiz kalarak desteklediği bu kirli tezgâhın, İsrail’in güvenliğinin sağlanması, Mısır’dan Filistin’e açılan özgürlük tünellerinin ve refah kapılarının kapatılması, Arap sokağını saran demokrasi ve özgürleşme ateşinin söndürülmesi ve Esad'ın desteklenmesi için kurgulanarak uygulandığını söyledi.

 

"Bu insanlık dışı vahşettir”
Mısır’daki darbenin, sadece Mısır’ı ve Mısırlıları değil bütün İslam coğrafyasını ve Müslüman toplumları cezalandırmanın yeni miladı olarak kurgulandığını ifade eden Usta, "Bu yönüyle, Mısır'da gerçekleşen darbe, İslami hassasiyeti yüksek siyasi iktidarların ve aktörlerin yok edilmesi, örgütlü İslami yapıların zayıflatılması ve bu sayede söz dinleyen kukla yönetimlerin önünün açılması kapsamlı uluslararası bir projenin Ortadoğu ve Arap Yarımadasına yönelik parçasıdır. Bangladeş’te Cemaati İslami’nin yönetici ve mensuplarını hedef alan yargı darbesi ile sözde general gerçekte Siyonizm’in emir eri Sisi’nin Mursi ve İhvan’a yönelik darbesi, bu bağlamda akraba darbelerdir. Her ikisi de, kalemlerine kandan mürekkep dolduran senaristlerin senaryosudur.” diye konuştu.
 

 

“Kardeşlerimize sahip çıkmalıyız”
İdam kararı verilen 529 masuma sahip çıkmak için toplandıklarını belirten Usta, başta batılı ülkeler olmak üzere Mısır'daki darbe yönetimine destek veren ve sessiz kalanların, idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettiricisi, ortağı ve asli faili olacağını söyledi.  (İlyas Tunç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir