• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Kızıltepe`de arı yetiştiricilerine kurs veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe(Qoser) ilçesi Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda daha bilinçli bir şekilde arıcılığın yapılmasına katkı sunmak için kursiyerlere arı yetiştiriciliği kursu veriliyor.

Verdikleri kursla ilgili açıklamada bulunan Kurs hocası veteriner hekim Halim Büyükaslan, “ Bu verdiğimiz arıcılık kursun daha bilinçli bir şekilde arıcılığın yapılmasında önemli bir katkı sunacaktır. Kursa kayıtlı 106 öğrencimiz var 2 haftadır kursa başladık. Kursumuz cumartesi ve Pazar günleridir. Günde 5 saat ders veriliyor hafta sonu cumartesi ve Pazar günleri 10 saat ders veriliyor. Toplamda ise 80 saat ders verilecek. Arı yetiştiriciliği kursunda başarılı olanlara başarı sertifikası verilecek.”dedi. 

Arıcılığın bitkilerdeki döllenmeyi hızlandırdığı için ürün veriminde artışa neden olduğunu söyleyen Büyükaslan, “Bölgemizde yeterince arı yetiştiriciliği yapılmamaktadır. Arıcılık bitkisel üretimde olumlu yanları vardır. Çünkü bitkilerdeki döllenmeyi hızlandırdığı için ürün veriminde artışa neden olmaktadır. Kursiyerlere verdiğimiz dersler bal arısı ırkları, koloni bireyleri düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi ve diğer arı ürünleri, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler ve gezgin arıcılık, arı hastalıklayla ve zararlarıyla mücadele dersleri veriliyor.” İfadelerini kullandı.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir