• DOLAR 32.561
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.156
  • ...
Diyarbakır `Kutlu Doğum`u Nevroz alanında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Her yıl gerek Türkiye’den gerekse de dünyanın birçok yerinden yoğun bir katılımla düzenlenen Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliği öncesi çalışmalar tüm yoğunluğuyla devam ediyor. 

Yaptıkları çalışmalar ve etkinlik öncesi hazırlıklar hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, sahabeler şehri olan Diyarbakır’da Kutlu Doğum’u idrak etmenin bir başka manevi havasının olduğunu ve sahabeler şehri Diyarbakır’da düzenlenen etkinliğe bundan dolayı katılımın yoğun olduğunu söyledi. 

“İstasyon meydanı bu sevdaya dar geliyor”
Her yıl yapılan kutlu doğum mevlidine büyük bir katılım olduğunu ve bu yıl da katılımın geçen yıllara oranlanla daha yüksek olmasını beklediklerini ifade eden Ünsal, “Daha önceleri etkinliğimizi İstasyon Meydanı’nda düzenliyorduk. Ama katılımın çok olması ve alanın bizlere dar gelmesi sebebiyle daha geniş bir alanda etkinliğimiz yapmak durumunda kaldık. Yani anlayacağınız İstasyon Meydanı bu sevdaya dar geldi. Geçen yıl bu konuyla ilgili olarak vali beye bir dilekçe başvuruda bulunduk. Yaptığımız başvuru sonrası etkinliğimizi malum olduğu üzere Nevroz Miting alanında düzenledik. Hatırlanacağı üzere çok da güzel geçti ve katılım oldukça yüksekti.” dedi. 

“Asıl talebimiz Batıkent Meydanıydı”
Yeni bir alan için başvuru yaptıklarında asıl taleplerinin Batıkent Meydanı olduğunu ifade eden Ünsal, Batıkent Meydanının hem merkezi oluşu hem de alan olarak daha geniş olmasının kendileri için daha iyi imkânlar sunduğunu söyledi.
Ünsal, “Ancak Batıkent Meydanı Valiliğin yetki alanında olmadığı için burası için izin alamadık. Bu durumdan dolayı Valilik bize 3 miting alanı sundu. Bu alanlardan biri İstasyon Meydanı idi. Ancak İstasyon meydanı zaten bize dar geliyor. İkinci yer ise Fuar Alanı’ydı. Fakat burasıda şehrin çok dışındaydı. Ulaşım noktasında sıkıntı oluşturabilecek bir yer idi. Üçüncüsü ise Nevroz Miting Alanı olarak bize sunuldu. Nevroz Miting Alanı gösterilen yerler içerisinde bize en uygun olanı olarak gözüktü. Biz de orayı tercih ettik. Zaten geçen sene de orada yaptık.” açıklamasında bulundu. 

“Bu yıl yine Nevroz Miting Alanındayız”
Geçen yıl düzenledikleri etkinliğe çok büyük bir teveccüh gösterildiğini ve bir milyonu aşan bir kalabalıkla yapılan etkinliklerinin, tüm dünyanın gözünü Diyarbakır’a çevirdiğini ifade eden Ünsal, “Peygamber sevdalısı halkımız büyük bir teveccüh göstermişti. Bu sene de mevlit etkinliğimizi yine aynı alanda yani Nevroz Miting Alanı’nda yapmaya karar verdik. Bunun için gerekli başvurularımızı 13 Şubat tarihi itibari ile yaptık. Bize de 26 Marta olur kararı tebliğ edildi. Bu konuda da gerekli tüm resmi işlemler yapıldı ve resmi açıdan her hangi bir engel kalmadı. 20 Nisan’da Nevroz Mitin Alanı’nda etkinliğimizi yapacağız inşallah.” dedi. 

“Bu hediyemizi her eve ulaştırma gayreti içerisindeyiz”
20 Nisanda Peygamber Sevdalıları olarak düzenleyecekleri etkinlik öncesi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Ünsal, hazırlıkları içerisinde kendilerince en değerli olan çalışmalarını bu etkinlik vesilesiyle her eve hediye etmek gayretinde oldukları Kur’an-ı Kerim olduğunu söyledi.

Ünsal, “250 bin civarında eve el ilanı dağıtmak için el ilanları hazırladık. Dünden itibaren caddelere, işyerlerine afişler asmaya başladık. Caddelere asmak için 60 adet büyük branda hazırladık. Bu brandaları ana yol ve kavşaklara astık. Bu konudaki çeşitli hazırlıklarımız devam etmektedir. Bir diğer önemli çalışmamız ise her eve bir adet Kuran’ı Kerim hediye etme kampanyamızdır. Ki bu hediyeyi her eve ulaştırma gayreti içerisindeyiz. Ulaştığımız her eve bir Kur`an-ı Kerim’i hediye ediyor ve Peygamber Sevdalısı halkımızı düzenlediğimiz etkinliğe davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye dışında da davet edeceğimiz şahsiyetler vardır”
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin her tarafından büyük bir katılım beklediklerini söyleyen Ünsal, program öncesi Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden tanınmış kanaat önderleri ve âlimler gibi kendileri için bir değer olan şahsiyetleri de davet edeceklerini belirtti. 

Ünsal, “Davetliler için davetiyelerimiz hazır. Hatta bazı isimler şimdiden davet edildiler. Türkiye dışında da davet edeceğimiz şahsiyetler vardır. Bu yıl da Suriye, İran, Mısır, Filistin, Irak Kürdistanı, Avrupa’nın birçok yerinde de etkinliğimize katılım olacaktır inşallah.” dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir