• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Sivas`tan idam kararlarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - Saadet Partisi Sivas Gençlik Kolları ve Memur Sen Sivas Şubesi ortaklaşa bir basın açıklaması düzenleyerek, Mısırda 529 kişinin idam edilmesine sert tepki gösterdi. Sivaslılar kefen giyerek İhvan’ı Müslimin üyelerine desteklerini dile getirdi. 

Sivas Hükümet Meydanı`nda bir araya gelen vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, "Mursi`ye selam direnişe devam", "Katil Sisi, Mısır`dan defol"  gibi sloganlar attı. 

Saadet Partisi Sivas Gençlik Kolları Başkanı Emre Altun, Mısır`da mazlum insanların idama mahkûm edilmesinin kaygı verici olduğunu belirterek, zulüm ve zorbalığın ebedi kalmayacağını dile getirdi. 

Altun sözlerini şöyle sürdürdü, "Ey kesilen ağaçlar için kanlı bıçaklı eylemler yapan doğacılar, katledilen hayvanlar için sokaklara dökülen hayvan severler, canı heba edilen 529 insan için de görelim eylemler yaptığınızı, bütün dünyada ezilen insanların hesabı sizden sorulur ya hani, sorun hesabını yaşanan zulümlerin. Ey üç beş dershanesi kapanacak diye ortalığı yaygaraya verenler ve ağızlarını koca koca beddualarla dolduruanlar, haydi, zalim cuntalara da beddualar edin ve mümin kardeşlerimizi kucaklayın. Mısır`da alınan bu idam kararının engellenmesi için başta hükümetimiz olmak üzere bütün İslam ülke devlet başkanlarının acilen harekete geçmelerini temenni ediyoruz." 

Daha sonra bir açıklama yapan Sivas Memur Sen İl Başkanı Ömer Anlı, asıl yargılanması gereken 529 İhvan mensubu olmadığını, yargılanması gereken kişinin Sisi olduğunu ifade etti. 

Mısır`daki idam kararının kendileri için hükümsüz olduğunu ifade eden Anlı, katil Sisi`nin Mısır halkına hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu:"Başta batılı ülkeler olmak üzere Mısır`daki darbe yönetimine destek verenler, sessiz kalanlar, idam yoluyla gerçekleştirilmek istenen katliamın azmettiricisi, ortağı ve faili olacaktır. Darbecilere verilen siyasi kredinin, "Biz üç maymunu oynarız, siz katliama devam edin" pazarlığının eseri idam kararıyla, insanlığın vicdanı test edilmektedir." 

"Mısır`da insanlık idam ediliyor. Susma. Mısır`da insanlık öldürülüyor. Uyan Dünya" diyen Anlı, "Türkiye`de Gezi parkı olaylarında parkın ziyarete kapatılmasına, kişilik haklarının korunması adına Twitter`ın kapatılmasına tepki gösterenlerin, 529 mazlumun hayata gözlerini kapattıracak idam kararı karşısındaki sessizliklerinin nedeni nedir acaba? Anlaşılan odur ki Batı ve Batının Türkiye üzerindeki tavrını alkışlayanlar, 529 insanın idam yoluyla katledilmesini değil Youtube ve Twitter`ın erişime kapatılmasını insanlık suçu olarak görüyor." ifadelerini kullandı. (Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir