• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Makine sektörünün Türkiye ve dünyadaki gelişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Hüsrevpaşa Yerleşkesi Konferans Salonu’nda Öğr. Gör. Metin Topalak’ın sunumuyla gerçekleşen konferansta Makine Sektörünün Türkiye ve Dünyadaki Gelişimi ele alındı. 

Makine sektörünün, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de gelişim sürecine katkı sağlayan en önemli sektörlerden olduğunu belirten Topalak, şöyle konuştu: “Türkiye makina sanayi 1990 yılından bu yana yaklaşık yüzde 20 oranında yıllık büyüme göstermiştir. Türkiye’nin 2023 İhracat Stratejisinin Sektörel Kırılımı Projesi kapsamında hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşabilmek amacıyla 2023 yılında Makina ve Aksamları Sektörü İhracatının 100 milyar dolar olması öngörülmüştür.”

Türk Makine Sanayisinin güçlü ve zayıf yönlerine de değinen Topalak, “Sonuç olarak, yurtiçi ve yurtdışında sürdürülebilir büyümeyi ve ölçek ekonomisinin avantajlarını yakalamak amacıyla sektöre yönelik sağlıklı finansal çözümler kısmen sağlamıştır. Sürdürülebilir, yetkinliğini kazanmış, yüksek performansa sahip, teknoloji odaklı, öğrenmeye ve değişime açık her düzeyde insan kaynağı sağlamak amacıyla çalışmalar yapılmaktadır.”  şeklinde konuştu.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir