• DOLAR 32.601
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2506.178
  • ...
Bitlis`te ilk il genel meclisi toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Yerel seçimlerin ardından ilk İl Genel Meclis Toplantısı Bitlis Valisi Orhan Öztürk Başkanlığında gerçekleştirildi. 

İl Genel Meclis Toplantısına Adalet ve Kalkınma Partisi’nden  14, Barış ve Demokrasi Partisi’nden  10 üye katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Bitlis Valisi Orhan Öztürk, İl Özel idaresinin kaynaklarını ve yetkilerini en uygun şekilde kullanarak, Bitlis’e hizmet edeceklerini söyledi.  

Vali Öztürk, amaçlarının Bitlis’in sosyal yaşantısına etki edecek konulara eğilmek olduğunu belirterek, “Bitlis’te kaynakları etkin şekilde kullanarak daha fazla hizmet üretmek istiyoruz. Bu anlamda Valilik olarak alınacak kararlara elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız. Sizlerin de burada alacağınız kararlarınızla Bitlis’in sosyal çatısına katkı sunacağına inanıyoruz. Seçilerek buraya gelen tüm arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan İl Genel Meclis Başkanı Adnan Süphanoğlu, oluşturdukları komisyonlarla parti gözetmeden Bitlis’in menfaatleri için çalışacaklarını söyledi. Süphanoğlu, “Nisan ayının son oturumunu gerçekleştiriyoruz. Önceki toplantılarımızda komisyonlarımızı oluşturduk. AB Fonları için bir komisyon oluşturduk. AR-GE komisyonu oluşturuldu. Burada özellikle köylerimize hizmet götürürken, sosyal alanlardan başlamayı hedefliyoruz. Yani köy yolu yapmaktansa, köy içinde çocukların oynadıkları alanları rehabilite etmeyi amaçlıyoruz. Buna İl Özel İdaresi kaynak desteği verdiği müddetçe bütün köylerimizin içini güzelleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir