• DOLAR 32.599
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2412.151
  • ...
SÜ, kuruluş yıldönümünde fidan dikiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Selçuk Üniversitesi’nin kuruluşunun 39’uncu yıl dönümü, düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile 6 türde 213 bin fidanın toprakla buluşturulması etkinliğine start verildi. 

Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversite tarihinde gerçekleştirilen en büyük ağaçlandırma projesi olduğunu söyledi. 

Alaeddin Keykubat Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinliklere Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Genel Sekreter Fazilet Uyar’ın yanı sıra fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

213 bin fidan toprakla buluşuyor

Etkinlikler kapsamında Selçuk Üniversitesi’nin Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında Alaeddin Keykubat Kampüsünde yer alan 14,5 milyon metrekarelik bir alanda 213 bin fidanın toprakla buluşturma projesinin ilk ayağına start verildi. Fidan dikme etkinliğine Selçuk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in yanı sıra Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte protokol üyeleri de dâhil olmak üzere tüm katılımcılar elinden geldiğince fazla sayıda fidanı toprakla buluşturabilmek için adeta yarışa girdi.213 bin adet fidanın 1 yılda kampüs sahasına dikilmesi hedefleniyor.

“Bugün iki fidanı buluşturuyoruz

Fidan dikim töreninde konuşan Konya Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, “Bizim için çok önemli bir gün. Her şeyden önce iki fidanı buluşturduğumuza inanıyorum. Türk milleti, evlatlarını bir diğer deyişle fidanlarını size emanet ediyor. Siz akademisyenlerimiz de var olan bilgi güçleriyle bu fidanlarımızı yetiştiriyorsunuz. Bizler de kurum olarak her öğrencimizin istikbaldeki güzel yaşamını desteklemek amacıyla bu fidanlarımızın dikimini yapıyoruz. Yani her iki kurum da iki ayrı fidan yetiştiriyor. Bu nedenle bugün aynı zamanda iki fidanın da buluşma günüdür.” diye konuştu.

Konya Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokolü çok önemsediklerini belirten Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “İlk etapta müdürlüğümüz ile 153 bin fidanın dikimi konusunda fikir birliğine varmıştık. Ancak bugün Orman Bölge Müdürümüz bize bir müjde verdi ve bu sayıyı 213 bine çıkardılar. Bu müjde, 39. kuruluş yıldönümümüzde bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Üniversitemiz tarihindeki en büyük ağaçlandırma projesini gerçekleştirdik. Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir