• DOLAR 32.379
  • EURO 35.022
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Midyatlılardan idama tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat’ta Cevat Paşa Cami önünde bulunan Barış Meydanı`nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ortak basın açıklaması yaparak Mısır`da 529 kişi için verilen idam kararına tepki gösterdiler.

Grup adına basın açıklamasını Eğitim Bir Sen Midyat Temsilci Abdulkadir Altay okudu. Abdulkadir Altay, “Buraya 529 kardeşimiz hakkında verilen idam kararını protesto etmek ve kararın uygulanmaması için toplandık. Bizler Dünyanın değişik yerlerindeki mazlum kardeşlerimize çeşitli şekillerde destek olabiliriz. Yardım kampanyalarına katılarak maddi destek verebiliriz. Gece namazlarında secdelerde kardeşlerimize dua edebiliriz. Sosyal medyayı kullanarak tepkilerimizi ortaya koyabiliriz.” dedi.

“İslam’ın adaleti yeryüzüne hâkim olacaktır”

Mısır`da idam kararlarının mutlaka durdurulması gerektiğini dile getiren Altay, “Bütün bu olumsuzluklara rağmen Müslümanlar ümitsizliğe düşmemelidir. Çünkü ümitsizlik bize yasaktır. Şunu inanarak söylüyorum; İslam’ın adaleti yeryüzüne hâkim olacaktır. Müslümanlar bütün Dünya mazlumlarını, zulmün karanlığından İslam’ın aydınlığına kavuşturacaktır. Sayın başbakanımızdan, İsrail Başbakanına one minuet diyerek verdiği dersle tüm mazlumların ümidi olduğu gibi tekrar uluslara arası girişimlerde bulunarak İslam ümmetinin bu ümidi olmaya ve bu idamları durdurmaya davet ediyoruz.” dedi. 

“Ümmet bilinci yeniden dirilecek”

Mısır’da Rabiyetül Adeviye Meydanı’nda filizlenen Rabia Ruhu, tüm dünyaya yayılarak ve ümmet bilincini yeniden dirilteceğine vurgu yapan Altay, “İhvan’ın Genel Mürşidi Muhammed Bedii’nin dediği gibi; ‘Bizim barışçıl gösterilerimiz, sizin kurşunlarınızdan daha güçlüdür.’ Zalim Diktatörler darbe yapabilir, katliam yapabilir, idam kararları verebilir, ancak İslam davasını asla yok edemez. Bu baskılar İslam davasının daha da güçlenmesine ve insaf sahibi insanların kalbinde yer etmesine sebep olacaktır. Üstad Bediüzzaman’ın buyurduğu gibi; ‘İstikbali inkilabat içinde en gür seda İslam’ın olacaktır.’” şeklinde konuştu. 

Yapılan basın açıklamasında bir gurup genç kefen giymeleri dikkat çekti.  Yapılan basın açıklamasına Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, AK Parti Midyat İlçe Başkan Vekili Abdulvahap Arpağ ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile vatandaşlar katıldı.

Yapılan basın açıklamasının ardından gurup olaysız bir şekilde dağıldılar. (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir