• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

MARDİN - Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) 2013 Yılı Mali Destek Programlarından Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında “Hasankeyf`te Batman Grup, İstihdama Katkı için Kapasite Artırma ve CNC Torna Freze Projesi ile İş Makineleri için Yedek Parça İmalatı” adlı projeleri başarılı bulundu. Projeler, Ajans’tan yüzde 50 oranında 924 bin TL hibe desteği aldı.

DİKA’dan yapılan açıklamada, “Projenin amacı Ajans’ın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) iş makineleri bakım ve onarımı konusunda öncü olan firmanın dışarıdan hazır olarak tedarik ettiği yedek parçaları kendi bünyesinde üreterek otomasyon sistemine geçmektir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında, “Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte tekstil ürünleri imalatı yapılan alanın yetersiz kalması daha geniş alan ihtiyacı meydana getirdi. Yeni tesis ile birlikte tam kapasite üretim neticesinde günlük ortalama 1500 olan imalat kapasitesi ortalama 2500’e çıkacak olup yüzde 60 ciro artışı ve karlılıkta yüzde 40 artış gerçekleşmiş olacaktır. Proje kapsamında 73 adet makine ve ekipman alınırken 50 personel tekstil konusunda eğitim aldı. İkisi engelli olmak üzere 50’si bayan toplam 65 personel istihdam edildi. Böylece özellikle Hasankeyf’te dezavantajlı konumda bulunan bayanlara sürdürülebilir, kalıcı ve uygun bir iş imkânının sağlanması kendileri için tahmin edilemeyecek derecede büyük bir önem arz etmiştir.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)