• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Peygamber Sevdalıları İçören`de (Teffê)  buluştu.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Midyat Azim Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim Der) ve Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğü tarafından, Mardin’in Savur İlçesi İçören Mahallesinde, `Kutlu Doğum` programı düzenlendi. 

Kutlu Doğum programında, Mevlidi şerif okundu Peygamber efendimizin hayatı hakkında konuşmalar yapıldı, ilahi ve ezgiler seslendirildi., sık sık getirilen salâvatlara halk, eşlik etti. 

İçören Meydanında yapılan programın sunumunu İsa Altunkaynak yaptı. Kasım Aytimur’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Botan Mevlithan Gurubunun okuduğu Mevlid-i Şerifin   ardından, Botan İlahi Gurubunun ilahilerini seslendirmesi ile  devam etti. 

Programda İlahiyatçı M. Beşir Şimşek  Hoca yaptığı konuşmada,  Peygamber Efendimizin, sevgisini, sevdasını birbirimize bir kez daha bu meydanlarda hatırlatmak açısından bir ara geldiklerini söyledi. 

Şimşek, “Peygambere olan ihtiyaçtan dolayı, onun sevgisine olan ihtiyacımızdan dolayı, onun insanlık için göndermiş olduğu, bize göstermiş olduğu rahmetten istifade etmek için biz çoluk çocuğumuzla, yaşlımızla, gencimizle bir araya geldik.” diyerek Peygamber efendimizin hayatından çeşitli örneklerle, herkesin Peygamberin ahlakını örnek alması gerektiğini söyledi.

Şimşek konuşmasında, “Allah-u Teala buyurur ki, ‘Bu Kur’an’ı sana biz indirdik. İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarman için.’ Peki neydi o günün karanlıkları? O karanlıklar çeşit çeşitti. Aynen bu günün karanlıkları gibi. O karanlıklar fuhuş, zulüm karanlığıydı. O karanlıklardan bir tanesi de hukuksuzluk karanlığıydı. Allah dışında ilahlar edinme karanlığıydı. İnsanların birbirini ezmesi karanlığıydı. Niye karanlık ifade edilmiş biliyor musunuz? Çünkü karanlıkta emniyet yoktur. Karanlığın olduğu yerde huzur yoktur. Karanlığın olduğu yerde güven yoktur. Her türlü kötülük vardır karanlığın olduğu yerde. İşte kötülüklerin her birisini karanlık olarak zikrediyor Allah’ u Teala ve diyor ki, ‘Ey Muhammed biz sana Kur’an’ı indiriyoruz. Onu indiriş sebebimiz insanları bu karanlıklardan nura çıkarman içindir. Hakikaten Peygamber Efendimiz bu karanlıkların her birisini tek tek yırtarak güneşin nuruyla, Kur’an’ın nuruyla insanların önünü aydınlattı. Taşa tapan insanlar Allaha tapar hale geldi. Kadınları insanlıktan kabul etmeyenler bu iddialarından vazgeçti. Cennet annelerin ayaklarına serildi. İnsanlığa şu ders verildi; ‘Kadına değer veren Cennet’e gider. Annesine kıymet gösteren Cennet’e gider. Eşinin hak ve hukukuna riayet eden Cennet’e girer. Kadınları, Cennet’e giden yolun kılavuzu haline getirdi.’’ İfadelerini kullandı. 

Şimşek konuşmasının son bölümünde, “Allah’ u Teala’nın Resulü vasıtasıyla göndermiş olduğu o nurla, insanlık o tarihte zulmün, fuhşun hayasızlığın ve her türlü kötülüğün hakim olduğu karanlıktan çıkararak, İslam’ın izzet nuruna kavuştu. Kendi elleriyle öz evlatlarını diri diri toprağa gömen karanlık ruhlu Ömerler, adalet mertebesine ulaşarak nurlu Ömerler haline geldi. Kim Ömer’i o halden o hale getirdi? Ebubekirleri sıdık yapan sistem ve zihniyet Kura’n-ı Kerim değil miydi?’’ diyerek İslam’ın insanlığın refahı için en mükemmel sistem olduğunu vurguladı. 

Kutlu Doğum etkinliği, Midyat Azim Der Başkanı Besim Çelik’ in okuduğu dua ile son buldu.  (Adnan Oğuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir