• DOLAR 32.427
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2325.98
  • ...
FBI Irak`ta özel operasyonlar yapmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Eylül sonrası, FBI`ın Amerika dışında özel operasyonlar yaptığı ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri`nin (ABD) ülke içerisindeki istihbarat ve soruşturma faaliyetlerini yürüten Federal Soruşturma Bürosu (FBI), aynı zamanda ülkesinin denizaşırı kontrterör birimine dönüştü. Son zamanlarda ortaya çıkan belgeler, FBI mensubu ajanların Irak`ta özel operasyonlara katıldığını gösteriyor.

ABD askerlerinin 2006 yılının Mart ayında Irak`ın Ramadi kentine yaptığı operasyonda 2 ordu muhafızının vurularak öldürüldüğü, aynı ekibe mensup üçüncü kişininse daha olay yerinde meydana gelen patlamada öldüğü ortaya çıktı. Operasyonda ölen ABD`li askerlerle ilgili daha sonra yapılan araştırmalar sonucunda, ölen üç kişinin de FBI mensubu olduğu belirlendi.

FBI`ın 11 Eylül saldırısından sonra, uluslararası bir kontrterör örgütüne dönüştüğü ifade ediliyor. FBI ajanlarının aldıkları eğitimlerden sonra, Irak ve Afganistan`da El Kaide`ye yönelik operasyonlarda yer aldığı ifade ediliyor.

ABD ordusunun Birleşik Özel Operasyonlar Komutanlığı (JSOC) ile işbirliği içerisinde olan FBI`ın üyelerinin, JSOC bünyesinde özel operasyonlara katıldığı ifade ediliyor. FBI ile JSOC`un bu işbirliğinin iki kurumun da çıkarına olduğu söyleniyor.

FBI`ın uluslararası operasyonlara katılması, alışılmamış bir durum olarak nitelendiriliyor, kurumun faaliyet alanının ABD sınırları içerisindeki istihbarat çalışmaları olduğu biliniyor. Faaliyet alanı dışındaki operasyonlara katılması, FBI`ın kendi kimliğinden uzaklaşarak farklı bir yapıya dönüştüğü belirtiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir