• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Gürpınar`da Muhammedi sevda coşkusu vardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Gürpınar Belediye binası arkasında düzenlenen etkinlik Hafız Said Tink tarafından okunan Kur’an-Kerim tilaveti ile başladı.

 Cami-Der Mevlüt Grubu mevlüthanları tarafından okunan Mevlit ile devam eden programda Van Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Doğan bir konuşma yaptı.

Grup Rahmet’in birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirdiği program yaklaşık olarak 2 saat sürdü.

“Allah ve melekleri peygambere salât ve selam getirmektedirler”

Konuşmasında karanlıklardan aydınlıklara çıkmanın tek yolunun İslam ve İslamın Müjdecisi olan Allah’ın  Resulü (sav)’ın olduğunu ifade eden Van Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Doğan, “Allah’u Teâlâ Peygamberine verdiği değeri şu ayeti kerime ile ifade etmektedir. ‘Allah ve melekleri Peygambere salât ve selam getirmektedirler. Ey iman edenler! Sizler de Peygambere salât ve selam getirin’  Rehberimiz Kur’an’dır. İslam Kur’an’dan öğrenilir. Ama kendisine Kur’an gelen de Peygamber (as)’dır. Onun için Peygamber (as)’ı çok iyi tanımamız gerekir. Kur’an insanı Allah’a götürür. Allah’a giden yol ise Allah’ın  Resulünü (as) takip etmekten geçer. Hatırlarsınız  Allah (cc) kâinatı yaratırken içinde en şerefli olan insanı yarattı ve yeryüzündekileri, gökyüzündekileri bizim için seferber etti. Bununla kalmadı ve yanlışa düşmememiz için binlerce Peygamber gönderdi” dedi.

“Karanlıklardan aydınlığa çıkmanın tek yolu Peygamber (s.a.v)’e uymaktır”

Hz. Muhammed (s.a.v) bizlere kurtarıcı olarak gönderildiğini dile getiren Doğan, “Karanlıklardan aydınlığa çıkmanın tek yolu Peygamber (s.a.v)’e uymaktır. İnsanların dünya ve ahiret kurtuluşu ancak Peygambere uymakla olur. Muhammed (s.a.v) bu ümmetin tek kurtuluş çaresidir. Başka da bir yol yoktur. Bakın bugün ümmet ne için perişandır? Ne oldu da bu ümmet bu hale geldi? Ne oldu da ümmet bugün birbirine düştü? Peygamber (s.a.v) buyurmuştu ya: ‘Ben size iki şey bırakıyorum, Kur’an ve sünnet. Bunlara sarıldığınız müddetçe yolunuzu kaybetmezsiniz.’ Dikkat ederseniz evimizde, ailemizde, gençlerimizde huzur yok. İslam’ın herhangi bir esintisi kalmamış gibi. Bizler Kur’an’a sünnete tekrar sarılırsak, Allah bizlere o güzel günleri nasip edecektir” şeklinde konuştu.

“Allah Resulüne (as) sahip çıkalım”

Doğan, konuşmasında Peygamberlerin dahi Hz. Muhammed’in ümmetinden olmak istediğini hatırlatarak, “ Bugün onun ümmeti olmak bizim için büyük bir şereftir. Allah Resulüne uyduğumuz müddetçe hep serfiraz olacağız. Hatta insanların en şereflisi olacağız. Eğer ki Allah’ın dinine uyarsak, inşallah bizler de huzuru ve şerefi bulacağız. Diğer dünyada bizlere önderlik edecek hiç kimse yoktur. Ancak Allah Resulü bizlere önderlik edebilir. Tüm insanların dehşete düştüğü o günde Allah Resulü bizler için ‘Ümmeti! Ümmeti!’ diye nida ediyor. Ondan dolayı bugün ve bundan sonraki hayatımızda Allah Resulüne (as) sahip çıkalım, O’nu ailemizde, camimizde sokağımızda okulumuzda ve her yerde Peygamber (as)’ın hayatını anlatalım” diye konuştu.

(Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir