• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
Seydişehir'de ağaçlandırma seferberliği projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Seydişehir Belediyesi Ağaçlandırma Seferberliği Projesi ile 4 bin 500 adet fidan dikildi. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Oğlak Geçidi ve Marangozlar Sanayi ön tarafında Belediye’ye ait 25 bin metrekare alanda yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katılarak fidan dikti. Ortalama 1 metre uzunluğunda 2 bin adet mahlep ve 2 bin 500 adet mavi selvi fidanı toprakla kavuşturuldu.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;"Ormanlar varlıkları itibariyle havamızın, suyumuzun, toprağımızın, yani sağlığımızın garantisidir. Ağacın olmadığı yere ağaç götürmek ve çeşitlendirmek boynumuzun borcudur.” İfadelerini kullandı.

 

Gelecek nesillere yeşil bir tabiat bırakmak için elinden gelen tüm gayreti sarf edeceğini belirten Tutal, Fatih Sultan Mehmet Han, döneminde bir vatandaşın elbisesinin ağaca takılmasıyla birlikte ağacı kestirmeyen, hemen elbisesinin bedelini ödemek için bir vakıf kurduran, bu tip olaylarda ağacı korumanın önemini anlatan bir milletin evlatları olduklarını söyleyerek, “Biz böyle bir kültürden geliyoruz. Bugün toprağa diktiğimiz fidanlar ve dikeceğimiz fidanlarla daha yeşil, daha yaşanabilir bir Seydişehir inşa edeceğiz." dedi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir