• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Hacı Nuri Saruhan Camii ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Yaklaşık 2 yıl önce 3 bin metrekare alan üzerinde temeli atılan Hacı Nuri Saruhan Camii ve Külliyesi, ibadete açıldı.

3 katlı ve 3 bin kişiye ibadet imkânı sağlayacak Hacı Nuri Saruhan Camii, içinde Kur’an Kursu, çok amaçlı salon, taziye evi ve morg buluyor.

Açılış törenine Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, işadamları, imamalar ve halk katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, camilerin halkın olmazsa olmazlarından, vazgeçilmezlerden biri olduğunu ve caminin yerini başka şeyle doldurmanın mümkün olmadığını belirtti. 

Vali Cengiz, “Hayırsever vatandaşların ülke her köşesinde cami yapımı konusunda devlete fazla iş bırakmıyor. Hacı Nuri Amcanın, caminin her işiyle titiz bir şekilde yakinen ilgilendiğine şahit oldum. Bu emeğinden dolayı ilimiz adına kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel camilerde güzel insanlar yetişiyor. İnsanların bilgiyle, bilinçle ve şuurla dolması çok mühim... Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve buradaki din görevlilerine çok büyük görev düşüyor. Camiye giren insan, çıktığında farklı şeyler almış olarak çıkmalı. Onlara iyilik ruhu ve kardeşlik duyguları aşımalı. Kul hakkı, insan hakkı aşımalı. Birlik, beraberlik ve güven aşımalı. Bu çerçevede cami, ilelebet ayakta kalsın. Dostluk ve güzel hizmetlere vesile olsun." diye konuştu.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da, Saruhan`ın tüm işlerini bırakıp caminin işleriyle sonuna kadar ilgilendiğini ve cami yapımında birinci sınıf malzeme kullandığını söyledi.

Yenişehir Mahallesi`nde daha çok camiye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Coşkun, "Camiler, Allah`ın en çok sevdiği mekânlardır. Allah, camiye gelen cemaati görünce sevinir. Yenişehir`de 2 caminin yapımı daha planlandı. ‘Fazla değil mi?’ diye sorabilirsiniz. Bir ay önce camiler doldu ve cemaat yağmur altında namaz kılmak zorunda kaldı. Kıyamete kadar ezan sesi buradan susmasın. Kıyamete kadar cemaat eksik kalmasın. Allah`ın beyti Kabe-i Muazzama`nın bir şubesi dahi ziyade oldu. Camilerin süsü siz cemaati Allah arttırsın.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dua ile cami ibadete açıldı. Camiyi gezen katılımcılar daha sonra okunan Mevlid-i Şerifi dinledi.  Okunan mevlitten sonra Saruhan, cami yapımında kendisiyle birlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.   Vali Cengiz, Hacı Nuri Saruhan`a emeğinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Kılınan Cuma Namazının ardından ise gelen misafirlere yemek ikram edildi.

Yapımı 2 yıl süren camide imam, müezzin ve 2 temizlik işçisi olmak üzere toplam 4 kişi görev yapacak.

(M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir