• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2325.42
  • ...
Üniversite çalışanları sendika kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta Çalışma Bakanlığının 21.03.2014 tarih ve 5197 sayılı oluru ile Üniversite Çalışanları Sendikası (ÜNİ-SEN) faaliyet hayatına başladı. Merkezi Muş olan Sendikanın Muş’un kurulan ilk sendikası olma özelliğine sahip olduğu belirtildi.

 

Sendikanın yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada sendikanın, Eğitim-Öğretim faaliyet kolunda faaliyetler yürüteceği, ayrıca sendika adını da aldığı Üniversite Çalışanlarının haklarını korumaya yönelik çalışmalar yapacağı kaydedildi.

 

Sendikanın, mevcut durumda direkt anlamda Üniversite çalışanlarının hakkını koruyan ilk sendika olduğu belirtilen açıklamada, sendikanın kuruluşunun ardından talep ve geri dönüşlerin son derece umut verici olduğu ifade edildi.

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Üyelerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza başladık ve gerekli temasları gerçekleştirdik. Bizlerde büyük sıkıntılar çeken üniversite çalışanları olarak hitap ettiğimiz kitlelerin dertlerine ortak olmakla birlikte çözüm yolunda hep birlikte bir adım atıyoruz.

 

Üniversite çalışanlarının bir anda sayılması mümkün olamayacak kadar çok sıkıntıları mevcuttur fakat bunlardan en önemlisi şüphesiz ki tayin sıkıntısıdır. Üniversitelerin özerk yapıları ve teşkilatlanma problemleri esaslı bu sıkıntı aslında tayin yönetmeliğinin eksikliğinin bir sonucudur. Biz sendika olarak ilk amacımızı; tayin yönetmeliğinin oluşturulması ve hayata geçirilmesi için gerekli faaliyetleri yürütmesini belirledik’’ denildi.

 

Aralık 2013 verilerine göre Üniversitelerde çalışan 98.036 idari 114.547 akademik personel bulunduğu ifade edilen açıklamada Bunların yer değiştirme yönetmeliği olmadığı gibi özür grubu tayin hakları da mevzu boşluklara dayanarak ellerinden alındığının altı çizildi.

 

 En büyük sıkıntıyı da özür grubuna dahil tayin isteyen personellerin yaşadığı kaydedilen açıklamada; “Üniversitelerde tayin, sadece en yüksek ita amirinin muvafakati ile gerçekleştiği ön görülürse, bir bakıma üniversite çalışanlarının kaderi bir kişinin iki dudağı arasına hapsedilmiştir. Bu konu üzerine Devlet Personel Dairesi ve Adalet Bakanlığı ile iletişime geçmiş bulunmaktayız. Gerekli alt yapıyı oluşturduktan sonra tayin yönetmeliği tasarımızı ilgili yerlere iletmek suretiyle bu sorunu çözüme kavuşturmayı umut ediyoruz’’ ifadeleri kullanıldı.

 

ÜNİ-SEN Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamanın sonunda “Üniversitelerde eşitlik, adalet, şeffaf yönetim parolasıyla yola çıktık. Amaçlarımız doğrultusunda ilerliyoruz. Bugün itibariyle yeni kurulmuş bir sendika olsak bile faaliyetlerimizle adımızı adaleti ve eşitliği simgeleyen sendika olarak duyuracağız. Unutmayın ki adalete doğru atılmış her adım umuda ve başarıya atılmış adımdır’’ ifadelerinin altını çizdi.

 

Başkanlığını, İdare Personellerinden Mustafa Sarsunun yaptığı senka, 7 kişilik bir yönetim kurulundan oluşuyor.    (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir