• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Batman'ın ilk müzesi açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman il olduğundan bu yana ilk defa bir müzeye kavuşuyor. Hazırlıkların sürdüğü müze, binlerce yıl öncesine ait eserler barındırarak ziyaretçilerin uğrak yeri olma hedefinde.

 

Bahçelievler Mahallesi Yeni İl Kültür Merkezi yanında açılması beklenen Batman Müzesi, yapılacak bazı hazırlıkların ardından en kısa zamanda ziyaretçilere açık hale getirilecek.

 

Hasankeyf’te ve daha birçok yerde yapılan kazılarda çıkan Neolotik dönem eserleri, Tunç çağ eserleri ve Hasankeyf sanatından oluşan tarihi eserlerin sergileneceği müzede, binlerce yıl öncesine ait göz dolduran tarihi eserler mevcut.
En kısa zamanda açılması hedeflenen müze hakkında İlke Haber Ajansı’na kısa bilgi veren Müze Müdüriyesi Tenzile Uysal, “Müzemiz üç salondan oluşuyor. Neolotik dönem eserleri, Tunç çağ eserleri ve Hasankeyf sanatından oluşmaktadır. Aralık ayında Mardin ve Diyarbakır’da bulunan eserlerimiz müzemize geldi ve teşhire hazırlandı. Şuanda çalışmalarımız devam etmektedir. Müzemizin açılışı ise yakın bir zamanda planlanmaktadır. Şuanda tüm eserlerimiz geldi ve envantere geçti, fotoğraf çalışması tamamlandı. Eserlerimiz çok ünik eserlerdir ve değerli eserlerdir.” dedi.

 

Uysal, açılacak müze ile hedeflerinin müzeyi Batman’ın bir markası yapmak olduğunu ifade etti.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir