• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
`Allah nurunu tamamlayacaktır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Mısır Minya Ceza Mahkemesinin 529 kişi hakkında ‘şiddete teşvik suçlamasıyla’ idam cezası verilmesini kınayan Kahta’daki  sivil toplum kuruluşları ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Kahta Yüzüncü Yıl Parkında gerçekleştirilen basın açıklamasını STK’lar adına Memur Sen İlçe Başkanı Nevzat Güzel okudu. 

Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanının Muhammed Mursi olduğunu ifade eden  Güzel, “Halkın yüzde elli ikisinin oyunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen ve Mısır’ın seçim kazanmış tek meşru Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi 3 Temmuz’da askeri darbe ile görevinden indirilmiştir. Cunta, yönetimi ele geçirdiğinin açıklamıştı. Hemen ardından Mısır halkı tarafından seçilen, Mısır’ın meşru Cumhurbaşkanı Mursi, askeri güçler tarafından gayri meşru bir şekilde tutuklandı. Aradan geçen zaman içerisinde katliamlar yapıldı. Meydanlarda iradesine sahip çıkan binlerce Mısırlı şehit edildi. Yetmedi, İhavan-ı Müslimin’in faaliyetleri yasaklandı ve yasa dışı ilan edildi. Darbe suçundan yargılanması gerekenler, Mursi’yi ve cunta karşıtlarını yargılamaya başladı. 529 darbe karşıtına idam cezası verildiği bildirildi” dedi. 

“Allah nurunu tamamlayacaktır”

 Güzel, “529 yiğidin idam kararını sadece kaygıyla izlediğini bildiren insan kılıfına bürünmüş şeytanlar, bilmelisiniz ki sizleri ve yalanlarınızı, takmış olduğunuz maskeleri çok iyi bilmekteyiz. 500 ağaç için kıyamet koprmaya çalışan zavallılar Allah sizin gerçek yüzünüzü nasıl da ortaya çıkarıverdi. Siz ve efendileriniz şunu iyi bilmelisiniz ki bu yiğitlerin imanları karşısında siz ve oyunlarınız örümcek ağları misali zayıf kalacaktır. Allah elbet nurunu tamamlayacaktır. Sadece zulmünüzde boğulmanız için sizlere mühlet vermektedir.” İfadelerini kullandı.

“İslam Birliği mutlaka tesis edilecektir”

 İnsanların temel hak ve özgürlüklerinden olan can emniyeti, mal emniyeti, nesil emniyeti, akıl emniyeti ve inanç emniyetinin yok sayılarak kıyıcı bir anlayışla yeryüzüne barış getirmenin mümkün  olmadığını ifade eden Güzel, “ Zulüm ve tahakküm asla ebedi olamaz. Ülkemizde ve tüm dünyada aklı selim mutlaka galip gelecektir. Bize düşen hakkı üstün tutan bir anlayışla adil bir düzene dayanan Yeni Bir Dünya’yı kurmak için yürüyüşümüze devam etmektir. Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanların temel hak ve özgürlüklerini  gözetecek İslam Birliği mutlaka tesis edilecektir.”

“Darbeciler yargı önünde hesap vermelidir”

 Güzel yaptığı açıklamada son olarak, “Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Büyük bir baskı sunucu adalet terazisine müdahale söz konusu iken dünyanın sessiz kalmasını kabullenmiyoruz. Bu ikiyüzlülükten herkesin vazgeçmesini istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

(Mehmet Eren - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir