• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
UMKE`den gerçeğini aratmayan tatbikat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Mardin Sağlık Müdürlüğü 112 ASH Şubesi tarafından planlanan ve Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü Eğitim Bölge Koordinatörlüğü destekleri ile 7-11 Nisan 2014 tarihleri arasında Mardin Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneler Birliği çalışanlarından oluşan 24 UMKE gönüllüsüne eğitim verildi.  

Eğitimler 6’sı Diyarbakır Eğitim Bölge Koordinatörlüğü’nden, 6’sı da Mardin Sağlık Müdürlüğü’nden olmak üzere 12 eğitimci tarafından verildi.  

Verilen eğitimin ardından bugün saha tatbikatı yapıldı. Tatbikat, Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde bulunan Sayın Kışlasının karşısındaki inşaat yıkıntılarında saat: 10.30’da gerçekleştirildi.  

Tatbikat, İstasyon Mahallesi’nde bir inşaatta göçük meydana geldiği ve göçüğün altında 4 yaralının olduğu senaryosu üzerinde kuruldu. Senaryo gereği inşaatta yaşanan göçüğün altında kalan 4 yaralı kurtarılıp müdahale edildi. Senaryo gereği inşaatta yaşanan göçüğe kısa sürede ulaşan ekipler, yaralıyı bulmaya çalıştı.  Yaralının yerini tespit eden UMKE ekipleri, inşaat alanında ilk müdahaleyi yaparken, bir yandan da hasta yakınlarını sakinleştirmeye çalıştı. Yaralılar, olay yerinde bekletilen 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildiği görüldü.

Tatbikatı Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş ve müdür yardımcıları Mustafa Aydın ile Salih Albayrak izledi.

Torik eğitimden sonra pratik bir eğitim yaptıklarını dile getiren Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, Konfüçyüs’ün bir sözünü hatırlattı. Dr. Derviş; “Konfüçyüs diyor ki; ‘Duyarsam unuturum, görürsem hatırlarım; ama yaparsam öğrenirim.’ Bu tatbikat hakikaten çok faydalı, stres ortamı yaratıldı ve stres ortamıyla beraber arkadaşlar işlerini yapmayı başardılar. Sesimizi duyurduğunuz için basına ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.   

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, sözlerini şöyle sürdürdü, “Mardin’de UMKE 2008 yılında 15 kişilik bir ekiple kuruldu. Aktif çalışmaları 2011 yılında Van’da meydana gelen depremle başlamış ve daha önemsenir hale gelmiştir. 2013 yılında ise Suriye’ de meydana gelen savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli göçmenlere verilen sağlık hizmetlerinde Midyat ve Nusaybin’de çeşitli görevler almıştır. 2014 yılı itibari ile 2 Doktor, 5 Paramedik, 20 ATT, 5 Anestezi Teknisyeni, 2 Biyolog, 2 Psikolog ve diğer branşlardan 30 personelden oluşan 60 kişilik UMKE ekibimiz bulunmaktadır.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir