• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
Kozluk`ta meal ezberleme yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk Müftülüğü tarafından ilçe merkezi ve köylerdeki okullar ve Kur’an kursu öğrencileri arasında yapılan yarışmaya yoğun bir katılım olduğu gözlendi.

144 okul (sınıf) ve Kur’an kursu birincilerinin katıldığı ayet ezberleme yarışmasında dereceye giren öğrenciler, 18 Nisan Cuma günü düzenlenecek programda ödüllendirilecek. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ilçe müftü vekili Mehmet işcan, "Bu yarışmadaki amacımız, özellikle öğrencilerimizi bir nebze olsun kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmak için, Allah’ın Kelamı olan Kur’an-ı Kerim`den seçtiğimiz ayetlerin meallerini öğrencilere ezberletmek ve yaşantılarına tatbik etmelerini sağlamaktır. Bu amacımız doğrultusunda yapmış olduğumuz ayet ezberleme yarışmasına yoğun bir katılım olmuştur." diye konuştu. 

İlk olarak okul ve Kur`an kursu öğrencilerinin kendi aralarında 13 ayrı kategoride 1. sınıf ile 12. sınıflar arasında yarışma yaparak birinciliklerini tespit edip kendilerine bildirdiğini ifade eden İşcan, "Müftülük olarak 7, 8, 9, 10 Nisan tarihlerinde dört ayrı komisyon tarafından, 13 ayrı kategoride birinci seçilen 144 okul (sınıf) ve Kur’an kursu birincilerinin katıldığı ayet ezberleme yarışması yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri 18 Nisan 2014 tarihinde yapılacak Kutlu Doğum Konferansında, verilecektir." dedi.  (Çetin Doyar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir