• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şanlıurfa`ya geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerle ilgili basını bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda düzenlenecek etkinliklerde “Din samimiyettir” teması çerçevesinde Hz. Peygamber’in ortaya koyduğu örneklik çerçevesinde ele alınacağı ifade edildi.

16 Nisan saat. 19.30’da GAP Arena Stadyumu’nda gerçekleştirilecek etkinliğe tüm urfa halkı davet edilirken ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de etkinliğe katılacağı belirtildi.

Modern zamanlarda hemen her toplum ve coğrafyada çeşitli siyasi, ekonomik, sosyal sebeplerle insani ahlak ve dini birçok değerin kaybolduğunu belirten Açık bu değerlerin kaybolmasıyla beraber şiddet ve huzursuzluğun meydana geldiğini ifade etti.

“Hayatımızın her alanında önemli bir yere sahip olan ‘‘samimiyet’’, bir anlamda fiil ve söz bütünlüğünün sağlanmasıdır”diyen Açık  “ Bu kavramın ihlâs, doğruluk, dürüslük, güven, sadakat gibi kavramlarla daha çok yakın bir bağı vardır. İnancın, kulluğun, ve itaatin sadece Allah’a özgü kılınması bütün ibadetlerin her türlü riya, gösteriş ve çıkardan uzak olarak sadece Allah rızası için yapılması anlamına geliyor ihlas ve samimiyet."   

Açık, samimiyetin insani ilişkilerde de çok önemli olduğunu vurgulayarak aile ve akraba ortamında, komşuluk ve arkadaşlık ilişkilerinde, iş ve ticaret hayatında, kısacası hayatın her alanında insanlara karşı içten ve Samimi davranmanın gerekli olduğunu söyledi. (Osman Gülebak-Hüseyin Sarıkuş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir