• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Çınar`da köylünün yol mağduriyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Çınar’a bağlı Köksalan(Tobıni) köyü sakinleri  yollarının çamurlu olmasından dolayı ilçeye ulaşmada büyük sıkıntı yaşadıklarını söylediler.

Köylüler, kış aylarında yağmur ve çamurdan, yaz aylarında ise toz, duman ve çukurlardan dolayı yolu kullanmanın neredeyse imkansız hale geldiğini ifade ettiler. 

Köyün Muhtarı Mehmet Eren 1983 yılından beri Köksalan(Tobıni) köyünde muhtarlık yaptığını, kış aylarında çamur, yaz aylarında toz, duman ve çukurlardan dolayı köyden çıkamadıklarını belirtti. 

Eren, köy yollarının asfalt  göründüğünü ancak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek yetkilileri göreve çağırdığını söyledi.

Köy sakinlerinden İbrahim Eren “ Köksalan(Tobıni) köyümüz ana caddeden 15 kilometre uzaklıkta. Bizden önceki köy olan Bağacık(bağcağé)’a kadar yol stabilize edilmiş, fakat 7-8 km’lik yol olduğu gibi karışılmamış. Her sabah köyümüzden Çınar’a taşımalı eğitim yapılıyor. Yağışlı havalarda araçlarda çamura saplanıyor, köylülerde traktörlerle çamurda kalan araçları kurtarmaya çalışıyor. Bu nedenle öğrenciler  çoğu zaman okullarında kalıyor.”

Acil durumlarda büyük sıkıntı yaşadıklarının altını çizen  Eren “Acil bir hastamız olduğunda bozuk yollardan dolayı 7-8 kilometrelik yolu 2 saatte ancak kat edebiliyoruz. Acil hastaları hastaneye yetiştirmekte çok zorlanıyoruz. Annem lösemi hastası olduğundan dolayı bazen durumu ağırlaşıyor. Birkaç kez çamurdan dolayı ilerleyemeyen araçlar yüzünden, durumu kötüleşen annem için helikopter çağırmak zorunda kaldık. Acil hastaları ancak bu şekilde hastanelere yetiştirebildik.” İfadelerini kullandı.

Köylüler yol sorunlarının bir an önce hal edilmesi yetkilileri göreve davet ettiler. (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir