• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Van`daki geçici işçiler, kalıcı iş istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Sorunlarını dile getirmek isteyen Van Yararına Çalışma Derneği (Vay Çad) üyesi yaklaşık 150 geçişi işçi, Van Feqiye Teyran Parkı’nda bir araya geldi. Vay Çad Başkanı Etem Altın, işçiler, haklarının savunulmasını ve sürekli bir işte çalışmak istediklerini dile getirdi.

Burada bir açıklama yapan Vay Çad Başkanı Altın, kısa bir süre sonra Ankara’ya yaya yürüyeceklerini, Ankara’dan bir sonuç alamadıkları takdirde Van’da açlık grevine gireceklerini belirterek, “3 yıldan bu yana ekmek mücadelesi veriyoruz. Bugüne kadar herhangi bir olumlu veya olumsuz cevap gelmemiştir. Dolayısıyla bunu şiddetle kınıyoruz. Buradan haykırmak istiyoruz. Bundan sonra el ele, omuz omuza vererek bu hakkımızı almadan bu yoldan dönmeyeceğiz. Ne gece, nede gündüz durabilecek bir zamanımız da olmayacaktır. Bunu buradan kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Özellikle sayın valimizden ricamız budur. Van’ı sahipsiz kalmış bir il olarak duymak istemiyoruz. 3 seneden beridir bu işkenceyi çekiyoruz. Bu feryadı çekiyoruz. Ama maalesef yüz bine aşkın insanı ilgilendiren bu sorun, kimse tarafından dile getirilmiyor. Dile getirmekten üşenip  utanıyorlar. Birkaç güne kadar bu sorunumuz çözülmezse Ankara’ya yaya yürüyerek bir tarih yazacağız. Bu sorun sadece Van’da kalmamalıdır. Bu sorun herkesin sorunudur. Bu insanlara sahip çıkılmasını istiyoruz. Bu insanların sabrı kalmamıştır. Bundan sonra herkesin anladığı dilden konuşmak istemiyoruz” dedi. 

“Kurumlar pislik batağına dönecek”

Altın konuşmasının devamında, bu sorunun meclise götürülerek çözülmesini istediklerini belirterek, “ 2 ay sonra bu insanların çıkışları verilecektir. Bu insanların çıkışı verildiği zaman bütün kurumlar pislik batağına dönecek. Kurum amirleri, artık siz de bu insanlar için iki satır yazı yazın istiyoruz. Her yıl yazdığınız gibi bu yıl da yazın. Bu insanların kalıcılığı için iki satır yazı daha yazın. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Artık sabrımız kalmamıştır.  Bundan sonra böyle sabırlı durmayacağız. Bizleri sokaklara düşürmesinler. Elimizi kana bulandırmasınlar. Bu insanların arkasında durmaya mecbursunuz. Bu insanların sorunlarına cevap getirmeye birebir mecbursunuz. 3 yıldan beridir çektiğimiz ızdıraplardan kurtulmak istiyoruz. Ya bu konuya bir çözüm getirilsin veya olacaklardan sorumlu değiliz. Çünkü artık dayanacak gücümüz ve sabrımız kalmadı. Yeteri kadar kapı çaldık. Bu sorunlar büyükşehir olmuş Van’a yakışmıyor. Van’ın sahipsiz olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Bir ekmek mücadelesi içerisindeyiz. Bu ekmeğimiz asgari ücret olsa dahi istiyoruz. Önce Ankara’ya yürüyeceğiz. Eğer oradan bir cevap alamazsak, Van’da ölüm orucuna oturacağız. Hepimizi birer birer mezara gömsünler. Ama bunu da herkesin bilmesini istiyoruz. Birkaç kişinin cesedi gömülmeden bizim cesedimiz gömülmeyecek. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Bu yola hep beraber baş koyduk. Eğer bunun ucunda ölüm varsa, hepimiz beraber ölüme gideceğiz” şeklinde konuştu.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir