• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
İzmir`de şiddetli sağanak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İzmir`de etkili olan sağanak, su baskınlarına yol açtı. Gece yarısından sonra etkisini artıran yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklarda sağanak sebebiyle yaşanan kanal baskınlarına müdahale etti.

Birçok ilçede ev ve iş yeri sular altında kaldı. Bornova ilçesinde askeri lojmana yıldırım düşmesi sonucu çatıda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına merdivenle müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürüldü.

Doğanlar Semti`nde ise 1,5 yaşında bebekleri Bekteş Örün ile sular altında kalan Örün ailesi yetkililerden yardım istedi. İşlediği bir suçtan dolayı ev hapsi cezası alan Zafer Örün (28) de su basan evinde mahsur kaldı.

Şiddetli yağışlarda sürekli evlerinin sular altında kaldığını ifade eden vatandaşlar, kendi imkanlarıyla tahliye çalışması yaptı. Vatandaşlar oy zamanı yetkililerin sık sık evlerini ziyaret ettiğini ancak her yağmurda sular altında kaldıklarını belirtti. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, kent merkezinde gece saatlerinde başlayan sağanakta, metrekareye 45,6 kilogram yağış düştü.

Yağışın aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir