• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
Memur-Sen, BM önünde darağacı yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen üyeleri, Mısır`da 529 kişiye verilen idam kararını protesto etti. Demokrasi Parkında buluşan binlerce Memur-Sen üyesi Birleşmiş Milletler binasına yürüdü. Yürüyüşün önünde 529 Memur-Sen üyesi ellerinde meşaleler taşıdı.

529 Meşaleli yürüyüş

Yürüyüş esnasında, "Katil cunta İsrail`e kukla", "Mısır`a bin selam direnişe devam", "Direnen Mursi kazanan İhvan", "İdam sehpası, yıldıramaz gençleri", "Siyonizmin Pisi, darbeci Sisi", "Yakılacak sehpalar yok olacak kuklalar", "Firavun Sisi hesap verecek", "Zalimler için yaşasın cehennem", "Kahrolsun zalimler, işbirlikçi hainler", "İhvan ezilme, ümmet seninle" sloganları atıldı.

BM önünde Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise bir konuşma yaptı.

Konuşmasına idam kararlarını kınayarak başlayan Gündoğdu, "  Bizim için Mısır’daki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Asıl yargılanması gereken Sisi’dir. Bildiğiniz gibi, Mısır’ın demokrasiyle tanışmasını sağlayan serbest seçimlerde halkın yüzde 52’sinin oyunu alan Muhammed Mursi, seçildiği günden 3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte dikta döneminin fiili ve hukuki kalıntılarıyla boğuşmuştu. Mısır’ı özgürlükle, demokrasiyle ve kendi değerleriyle buluşturma adına verdiği bu büyük mücadelenin ardından Mursi, dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı bürokrasisinin müdahalesine maruz kaldı. İçinde Siyonist işgalci ve terörist devlet İsrail, ABD, AB ve körfez diktatoryasının da yer aldığı uluslararası konsorsiyumun desteğiyle gerçekleştirilen darbeyle Mursi yönetimden uzaklaştırıldı ve hapse atıldı. Demokrasiye darbe suçuna, her an yeni insanlık suçları ekleniyor. Yaşanan darbe sürecinin ardından Mısır’ın istiklal mahkemeleri, darbeyi reddeden ve darbecilere direnen 529 masum insanı, şiddete teşvik ve karakollara saldırı gibi uydurma suçlarla 25 Mart’ta idama mahkum etti. Adeviyye’de, Rabia’da darbe karşıtı özgürlükçü kitleler üzerine rastgele ateş ederek katliam yapan Mısır’ın darbecileri, Baltacıların yerine yargıç cübbesi giymiş tetikçileri kullanarak katliama devam ediyor. Evrensel hukuk ölçütlerine, insanlık kriterlerine, İslami hükümlere her yönüyle aykırı olan bu karar uygulanır ve 529 idam kararı infaz edilirse, insanlık tarihi büyük bir kara lekeye daha sahip olacaktır" şeklinde konuştu.

Meşaleli yürüyüş Basın açıklamasının ardından BM önünde temsili darağacı yakılmasının ardından  sona erdi.

  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir