• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
Karpuzlu köyünde Muhammedi coşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Karpuzlu (Hacı ise) köyünde, kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

 

Açık havada gerçekleşen etkinlik, Mola Ümit Özdemir Hoca’nın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Okunan Kuran-ı Kerim’den sonra Grup Vuslat sanatçılardan  Özcan Güner ve Mahfuz Aytekin’in seslendirdiği ilahi ve ezgiler, katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

 

Mola Ümit Özdemir Hoca’nın okuduğu mevlit ve ardından kız çocukların seslendirdiği ilahilerden sonra Molla Celal Bozdaş Hoca Kürtçe bir konuşma yaptı.

 

“Resulullahın ayakkabıları kan ile doldu”

Peygamber efendimizin dini tamamlayıp ümmettine teslim ettiğini belirtenen Bozdaş Hoca, “Peygamber Efendimizi o kadar taşladılar ki kanları ayakkabılarına kadar gelip ayakkabısı kan ile doldu. Peygamberimize yapılan bu saldırıların elbette bir hikmeti vardı. Çünkü Allah (c.c) diyor ki, ‘Siz Hz. Muhammed’i kendinize örnek alınız. Peygamberi kendimize örnek alın.’ Fakat onu kendinize örnek aldığınız zaman sadece namaz, oruç, ibadeti,  tek örnek almayın. Onun çektiği darlığı, sıkıntıyı, başına gelen olayları da örnek almalıyız. Peygamberimiz dini için, ümmetti için ona yapılan eziyetleri göze almıştı. Resulullah bu dini hakim kıldı, bu dini tamamladı ve dini bize emanet etti.” ifadelerini kulandı.

 

“Size Kuran’ı ve Sünnetimi bırakıyorum”

Peygamber efendimizin bize Kuran-ı Kerim’i ve sünnetini bıraktığını söyleyen Bozdaş Hoca, “Peygamber Efendimiz veda hutbesin de diyor ki, ‘Bakın bu din tamamlanmış. Ben sizin aranızdan artık gideceğim.’ Ama insanlar korktu ve dedi ki, ‘Ey Allahın Resulü, sen bizim aramızdan gider isen bizim halimiz ne olacak? Ya biz tekrar eski cahiliye dönemimize yani dinden çıkarsak ne yapacağız? Resulullah dedi ki, ‘Korkmayın ben gidiyorum ama size iki kaynak bırakıyorum bunlardan biri Kuran-ı Kerim, diğeri ise benim sünnetimdir. Eğer siz bu iki emanetime sahip çıkıp bu emanetlerimi yaşasanız yolunuzu şaşırmazsın. Fakat Kuran’ı Kerim ve sünnetimi bırakır iseniz, yolunuzu şaşırırsınız.” dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından Sümeyye Gökyüzü’nün okuduğu şiir, katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Okunan şiir ve ilahilerden sonra A.Bari Çelik Hoca’nın  yaptığı dua ile program son buldu.   (Ali Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir