• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
529 Darağacı Mısır Medyasını Kesmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Mart`ta Mısır Minya Ceza Mahkemesi, çoğu ihvan mensubu 529 için idam kararı aldı. İdam kararına dünyadan tepkiler sürerken, Mısır Medyasının tepkilere kulak tıkaması yetmezmiş gibi bir de kararı protesto eden Mısırlı üniversite öğrencilerini `İhvancı terörist` olmakla suçluyor.

Geçtiğimiz haftalarda Minya Ceza Mahkemesi Başkanı Said Yusuf`un kararıyla çoğu İhvan mensubu 529 kişi idama mahkum edildi. Kararın ardından dünyadan büyük tepkiler geldi. Birçok ülkede Mısır Konsolosluğu önünde toplanan halk, karara tepki gösterdi. Olayların merkezi olan Mısır`da ise medya idam kararını görmezden gelirken bir yandan da protesto gösterilerini `terör eylemi` olarak nitelemekten geri durmadı.

Üniversite öğrencilerine `terörist` yaftası

Mısır`ın en büyük gazetelerinden el-Ahram`da yer alan haberde, kararı protesto eden üniversite öğrencileri `Terörist İhvan mensupları` olarak gösterilmek istendi. Haklarını savunmalarını `yol kesmek ve vatandaşa zarar vermek` olarak ifade eden gazete `saatlerce trafiğin aksadığını` iddia etti.

Aynı mahkeme göstericileri öldürenleri serbest bırakmış

Mısır`da 3 Temmuz`da yapılan darbenin ardından ülkede dengeler alt üst olmuştu. O günden bu yana birçok İhvan mensubu `göstericileri şiddete teşvik` gerekçesiyle tutuklanmıştı. Darbe karşıtı göstericileri öldüren kişileri beraat ettirip, İhvan mensuplarına idam cezası veren mahkeme kararı dünyada büyük tepkiye yol açmıştı.

(Yeni Şafak)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir