• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
SPK yetkilileri Selçuk Üniversitesi'nde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun(SPK) ortaklaşa düzenlediği ‘Kariyer Günleri’ etkinliğine sektörde kariyer yapmayı düşünen öğrenciler ve ilgili ana bilim dalı öğretim üyeleri tarafından yoğun ilgi gösterildi.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, ‘Kariyer Günleri’ başlığı altında her kesimden ve sektörden yetkili isimlerle öğrencileri bir araya getirdikleri için çok mutlu olduğunu belirterek, Sermaye Piyasası Kurulu ve Takasbank yetkililerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Öğüt,”Bu buluşma tahvil, hisse senedi, gelir ortaklığı senedi ve benzeri menkul kıymetlerin alınıp satıldığı piyasalarda, Borsa İstanbul’da, Wall Street’de kariyer yapmayı planlayan öğrenciler için bulunmaz bir fırsattır.” dedi.

 

Programda Sermaye Piyasası Kurulu adına ilk konuşmayı Sermaye Piyasaları Eğitim ve Tanıtım Grubu Başkanı Müge Taşçı yaptı. Taşçı, ‘Sermaye Piyasalarının Türkiye Ekonomisindeki Yeri ve SPK'da Kariyer Fırsatları’ konulu konuşmasında önemli bilgiler verdi.

 

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. adına etkinliğe katılan Borçlanma Araçları Takas Ekibi Uzmanı Murat Özcan  ise, ‘Takasbank’ın Fonksiyonları ve Hizmetleri’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.  Son olarak, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür, ‘İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Vizyonu’ hakkında detaylı bilgi verdi.

 

Yoğun öğrenci katılımının gerçekleştiği kariyer etkinliğinin sonrasında çekilen kura ile iki son sınıf öğrencisine Sermaye Piyasası’nda staj, dört öğrenciye ise ücretsiz eğitim imkânı verildi.


Fakülte Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, günün anısına Sermaye Piyasaları Eğitim ve Tanıtım Grubu Başkanı Müge Taşçı’ya plaket takdim etti. (İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir