• DOLAR 32.314
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2277.446
  • ...
SON DAKİKA
On binler Mehmet Sudan`ı ebediyete uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DİYARBAKIR  -  Sabahın erken saatlerinde hastanenin önünü gelen binlerce seveni öğle vaktine kadar Mehmet Sudan Hocanın naaşı başında Kur’an okuyup hatimler indirdi.

Saat 11.00 sıralarında Üniversite Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Diyarbakır Ulu Cami’ye getirilen Sudan Hoca’nın naşı, burada on binlerin katılımıyla kılınan cenaze namazı sonrası Mardinkapı Asri Mezarlığındaki aile kabristanına kadar sevenlerinin omuzunda tekbir ve salavatlarla taşındı.

Defnedilmeden önce ailesinin ve sevenlerinin son bir kez yüzünü açarak bakması sonrası duygusal yoğunluğun doruğa çıktığı cenaze merasiminde tekbir ve salavatlar bir an olsun eksik olmadı.

Hür Dava Partisi yetkililerinin de tam kadro katıldığı cenaze merasimine birçok STK temsilcisi, bölgenin kanaat önderleri ve âlimler katıldı.

Kilometrelerce uzayan araç konvoyu şehir trafiğinin kilitlenmesine sebep olurken, Diyarbakır ve çevre illerden binlerce seveninin katıldığı cenaze töreninde merhum Mehmet Sudan’ın ailesinin oldukça üzgün olduğu gözlendi.

“Gençliğini ve ömrünün geri kalan kısmını İslam için sarf etmekten geri durmadı”
Defin sonrası kısa bir konuşma yapan Müslüman Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Mehmet Sudan Hocanın yaptığı hizmetler ve İslam için ödediği bedellerin ortada olduğunu ve kendisinin gençliğini ve ömrünün geri kalan kısmını İslam için sarf etmekten geri durmadığını söyleyerek bu konuda kendisini tanıyanlara “siz de buna şahitlik eder misiniz?” sorusunu sordu. 

“Senin rızan için mücadele etti. Sen de ondan razı ol Ya Rab”
Cenazeye katılanlar hep bir ağızdan Kılıçaslan’ın sorusuna şahidiz cevabı verince, Molla Enver Kılıçaslan konuşmasına şöyle devam etti: “Şahit ol Ya Rab. Sen bu kolunu bizden iyi tanıyorsun. Bu kulun bütün bir ömrünü İslam’a hizmet için harcadı. Senin davanı yüceltmek için mücadele etti. Bundan dolayı da onlarca yıl hapis zindan ve sürgünlerde yaşamak zorunda kaldı. Ama onun bir tek derdi vardı. O da bu insanlara İslam’ı anlatmak, insanları Allah’a isyandan kurtarmak. O bunun için mücadele etti. Senin rızan için mücadele etti. Sende ondan razı ol Ya Rab…”

Kalabalık grup daha sonra toplu olarak mezarlık Sudan Hocanın ailesine taziyede bulunmak üzere taziye yerine geçtiler. (Fikret Özkan - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir