• DOLAR 32.571
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2435.937
  • ...
Yelkovan köyünde kutlu doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye STK’lardan Kâhta Çağrı-Der Yelkovan (Hemzeyin) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Akşam saatlerinde düzenlenen etkinliğe yediden yetmişe tüm köy halkı katıldı. 

Selman Güzel’in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Grup Çağrı`nın Kürtçe Mevlit okumasıyla devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kâhta Çağrı-Der Başkanı Mehmet Aydın yaptığı Kürtçe konuşmasında, " Kainata baktığımızda görüyoruz ki Allah-u Teala her şeyi insan için yaratmıştır. Bizleri de kendisi için yaratmıştır. Bir insanın yardımı bize dokunduğunda o insana karşı özel bir tavrımız olur. Değer ve kıymet veririz. İnsan hastalandığında doktora gider, doktor diğer hastalardan daha fazla bizimle beş dakika ilgilense zamanını ayırırsa o doktor hakkında bu doktor çok iyi bir insan diye düşünürüz.  Fakat bizler bedenimize baktığımız zaman, ayaklarımıza, gözlerimize ve ellerimize baktığımız zaman Allah-u Teala mükemmel bir sanat insanın üzerinde yaratmıştır. Bunlar üzerinden çok iyi tefekkür etmek gerekir.” dedi.

Aydın, “Bizler ne kadar şükretsek, hamd etsek azdır. Bizler öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki, bütün kainat O’nun yüzü suyu hürmetine yaratılıyor. Hz.Adem ve Hz.Havva  cennet kovulduklarında yıllarca ağlayıp Allah’dan affedilmelerini istiyorlardı. ” şeklinde konuştu.

Medine Çocuk ilahi Grubu ve Grup Çağrı`ın seslendirdikleri ilahilerden sonra Emrullah Bozan’ın yaptığı dua ile mevlit etkinliği sona erdi. 

  (Mehmet Eren - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir