• DOLAR 32.488
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2480.82
  • ...
Mersin Barosu, Mısır`daki idamlara karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Barosu adına yazılı yapan Başkan Av. Alpay Antmen, Mısır’da çoğu İhvanı Müslim üyesi olan 529 kişiye verilen idam cezalarını kınamak amacı ile yazılı bir açıklama yaparak, Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve Avrupa Birliği’nin bu insanlık dramına seyirci kalmaması gerektiğini belirtti.

Antmen, “Üzülerek görmekteyiz ki, Mısır Minya Ceza Mahkemesi, 529 darbe karşıtı Mısırlı hakkında "şiddete teşvik suçlamasıyla" idam cezası verilmesine ve dosyalarının müftüye sevk edilmesine karar vermiştir. 

Darbe sonrası Mısır’da yaşananlar bir insan için, bir hukukçu için kabul edilemez boyutları dahi aşmıştır. Mısır’da daha önceki sivil ölümlerden ders almayan siyasi otorite yüzlerce belki de daha çok sivili katletmekten geri durmamıştır.” dedi. 

Daha fazla para, daha fazla petrol ve daha fazla güç için yoksul halkların üzerine ölüm yağdıran, herkese ve her kesime karşı durmak zorunda olduklarını aktaran Antmen, "Tüm uygar ülkelerin, gerek Birleşmiş Milletler, gerek Arap Birliği ve gerekse de Avrupa Birliği’nin bu insanlık dramına seyirci kalmaması gerektiğini beyan ediyor, Mısır makamlarını idam cezasını Kanunlarından kaldırmalarını önemle talep ediyoruz.” (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir