• DOLAR 32.508
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2429.921
  • ...
Mısır`da 529 kişiye verilen idam kararları kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Mısır Minya Ceza Mahkemesinin 529 kişi hakkında ‘şiddete teşvik suçlamasıyla’ idam cezası verilmesini kınayan Muş Alparslan Üniversitesi örgencileri ortak bir basın açıklaması düzenledi. 

Kampus alanında basın açıklamasının yapılmasına izin verilmemesi nedeniyle açıklama, kampus alanının dışında yapıldı. Kampuste toplanan öğrenciler basın açıklamasının yapılacağı yere tekbir ve salâvatlar eşliğinde yürüdü. Basın açıklamasını örgenciler adına, sosyal bilgiler bölümü 2. sınıf öğrencisi Necmiye Yener okudu.   

“Zalimler, yakında nasıl bir inkılâpla devrileceklerini görecekler” ayeti kerimesi ile açıklamaya başlayan Yener, “Mısırın seçimle iş başına gelen tek cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi, 3 Temmuz 2013’te kanlı bir darbeyle görevinden uzaklaştırıldı. Sonrasında yaşanan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünyanın izlemekle yetindiği, adına ‘darbe’ dahi diyemediği bu süreç insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Mısır’dan gelen 529 idam kararı haberi, bağımsız bir yargının aldığı karar değildir. Bu karar emperyalizmin uşağı Sisi ve askeri cuntanın ölüm listesidir.” Dedi. 

“İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen batı, bu darbeyi alenen desteklemektedir”

 Yapılan duruşmanın 20 dakika sürdüğünü ve her dakikada 26 idam kararı verildiğine dikkat çekilen açıklamada;  “Darbeci Sisi, daha önce Adeviye Meydanında binlerce insanın katledilmesi emrini vermişti. Bu idam kararları ile bir kez daha açıkça ırkçı emperyalizmin ve siyonizmin taşeronluğunu yapmakta olduğunu ispatlamıştır. İşine geldiğinde demokrasi havarisi kesilen batı, bu darbeyi alenen desteklemektedir. Barışçıl gösteri yaparak beyan ettikleri iradenin ardında duran Mısır halkına karşı uygulanan şiddet, batıl demokrasileri hiç rahatsız etmemektedir. Başta ABD olmak üzere batılı ülkelerin tutumu kronik bir ikiyüzlülüğe ve çifte standarda bizleri tekrardan şahit yapmıştır.” İfadeleri kullanıldı. 

“Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılmasını istiyoruz”

Ümmetin tezgâhlanan bu tür emperyalist oyun ve senaryolara karşı uyanık ve duyarlı olmaları gerektiğinin altı çizilen açıklamada; “Müslümanların tevhidi çizgiden ve değerlerinden asla vazgeçmeyeceğini, vazgeçemeyeceği bilinmelidir. Daha önce olduğu gibi bugün ve yarınlarda da Müslümanların ilkeli bir duruş sergileyeceği bilinmelidir. Muş Alpaslan Üniversitesinin duyarlı öğrencileri olarak, Türkiye ve uluslar arası kamuoyunu, bu hukuksuz idam kararlarını durdurmaya davet ediyoruz. Mısırın siyasi hayatında tamir edilmesi güç tahribatlara neden olacak idam kararlarının bir an önce kaldırılmasını ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi olmak üzere tüm siyasi mahkûmların serbest bırakılmasını istiyoruz.” denildi. 

Bu vesileyle, 21’inci yüzyılın utanç vesikası olan başta Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Filistin ve Arakan olmak üzere yeryüzündeki tüm vahşetlerin son bulması için de uluslar arası kamuoyunu göreve davet edilen basın açıklaması, Akademisyen Doğan Özlük’ün yaptığı dua ile sonra erdi. 

Basın açıklamasına katılan üniversite öğrencilerden Abdullah Durmaz ise “Mısır’da yapılması planlanan idam cezalarını protesto etmek amacıyla bir araya geldik.  Belki elimizden bir şey gelmiyor ama orada verilen idam kararlarını Allah için telin ettik. Safımızın İhvan’ın ve oradaki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğunu ilan ettik. Belki sesimiz gitmedi ama yüreklerimizden Allah’a şikâyetlerimizi iletip, mazlumların yanında olduğumuzu bir kez daha buradan gösterdik.” Dedi.

(M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir