• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
`Resulullah her zaman hayatımızda olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Köy Der, ilçeye bağlı Göllü (Goliye) köyünde, evleri tek tek ziyaret edip her eve birer Kur’an-ı Kerim hediye ettikten sonra yatsı namazının akabinde sonra köy camisinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. 

Yatsı namazından sonra köy halkı, Kutlu Doğum etkinliğine katılmak için camiye akın etti. Program Rukneddin Topdemir Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Daha sonra Grup Ensar sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti. 

Mevlithan Mehmet Sıddık Aydın ve ekibinin mevlit okuduğu programda konuşan Şeyhmus Karaalp Hoca, mevlid denince akla Resulullah`ın (sav)  gelmesi gerektiğini belirterek, "Allah`u Teala onu (sav) insanlar ve cinler için yeryüzüne gönderdi bizlere ve ondan önce gelen tüm peygamberlere önder kıldı. Sadece bir gün değil bir yıl boyunca onu hatırlamamız lazım. Onun için kutlu doğum programları düzenleyerek onu hatırlamamız gerekir. Selahaddin’i Eyyubi haçlıların İslam alemini işgal ettiği Mescid-i Aksa`nın esir düştüğü dönemde Resulullah’ın viladet gününde tüm şehir ve köylere gidip halkı toplayarak unutulan Resulullah sünnetini tekrar canlandırmak için onlara tanıtıyordu. Bizlerin de onu tanıtmamız lazım bizler Resulullah’ı isim olarak tanıyoruz. Ama doğuşundan vefat ettiği süre zarfında onu tanımıyoruz.” dedi. 

Bizlere en büyük mükafat ve hediye olarak Ku`ran-ı Kerim`in gönderildiğini söyleyen Karaalp, konuşmasına şöyle devam etti: “Yaşadığımız hayat onunkinden çok uzak. Kuran-ı Kerim` bizlere hediye olarak göndermiş. `Bununla tutunduğunuz müddetçe aziz olacaksınız onu terk ettiğinizde ise zelil olacaksınız.` demiş. Kuran-ı Kerim sadece Perşembe günleri veya mezarlıkta Yasin okumak, hastaların başına bırakmak için gönderilmemiştir. Resulullah (sav) yürüyen canlı Kur`an idi.  Tüm hayatını nefsine göre değil Kuran`a göre hazırlıyordu. Kur`an-ı Kerim diyor ki, kadınların ve çocukların hayatı İslam’a göre olacak. Sizlere önderlik edecek olanların, abdestli, namazlı, oruçlu, Kuran-ı Kerim’i okumuş, sizlere iyiliği emredip, kötülükten sakındırmaları lazım. Kürtlerin, Türklerin, Arapların kurtuluşu Kominizim, Sosyalizm ve Kemalizm’le değil Kuran-ı Kerim iledir.” 

Kutlu Doğum Etkinliği, yapılan dua ve sunulan ikramlarla sona erdi.   (Mehmet Aslan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir