• DOLAR 32.339
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2308.229
  • ...
 Bomba Yüklü Araç Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te uygulamalar sırasında içinde bomba bulunan Suriye plakalı bir otomobil polise takıldı. Bomba etkisiz hale getirilirken, araçta bulunan 3 Suriye uyruklu şahıs ve kent merkezinde bu şahısları bekleyen 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, uzun süredir kent merkezinin girişlerinde kontrol noktası oluşturan Gaziantep polisi olası bir faciayı önledi. Bomba bulunan Suriye plakalı bir aracı durduran polis arama yaptı. Araçta bomba bulan polis alarma geçti. Olay yerine hemen bomba imha uzmanları ve Terörle Mücadele ekipleri çağrıldı.

Bomba imha uzmanları bomba bulunan aracı hemen olay yerinde detaylı incelemeye aldı. Bu sırada bomba bulunan araçtaki Suriye uyruklu 3 şüpheli şahıs hemen gözaltına alındı. Şüphelilerin alınan ilk ifadesinde Gaziantep kent merkezinde de 2 arkadaşlarının olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bunun üzerine operasyon başlatan polis kent merkezindeki Suriye uyruklu bu 2 şüpheli şahsı da gözaltına aldı. 5 şüpheli Suriye’deki muhalif güçlerin mensupları olduklarını ilk ifadelerinde belirttikleri öğrenilirken, ancak şahısların Suriye İstihbaratı Birimi El Muhaberata bağlı çalışıyor olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir