• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Hizbullah Rehberi Muhterem Edip Gümüş`ten Taziye Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizbullah Cemaati`nin resmi internet sitesi olarak bilinen Huseynisevda.biz adresinden basın kuruluşlarına gönderilen e-posta`da Hizbullah Cemaati Rehberi Edip Gümüş`ün, Hakk’ın rahmetine kavuşan; ömrünü İslami hizmetlere adayan alim, mütefekkir ve irşat önderlerinden Mehmet Sudan için yayınladığı taziye mesajı yer aldı.

Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş taziye mesajına, “Andolsun, eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, Allah`tan olan bir bağışlanma ve rahmet, onların bütün toplamakta olduklarından daha hayırlıdır.” (Al–i İmran: 157) ayeti ile başladı.

"İnnâ lillâhi we innâ ileyhi râciûn"
Gümüş taziye mesajına, “Muhammed Sudan ağabeyimizin vefat haberini teessürle almış bulunmaktayız.” Diyerek şöyle devam etti: “Rabbimden kendisi için rahmet ve mağfiret diliyorum. Merhumun eşine, çocuklarına, akrabalarına ve dava arkadaşlarımıza da sabrı cemil niyaz ederim.”

Gümüş, taziye mesajının devamında, Muhammed Sudan’ın, ömrünü Kur’an hizmetine verdiğini ve binlerce genç ve çocuğun İslami bilgilerle mücehhez olmasına vesile olduğunu belirterek, Sudan’ın ender şahsiyetlerden bir şahsiyet olduğuna vurgu yaptı.

Gümüş, daha sonra taziye mesajında, Mehmet Sudan’ın İslam ve Kur`an için yaptığı hizmetlere değinerek, “Yaptığı İslami hizmetleri tehlikeli addeden TC rejimi kendisini zindana atmıştır. Gerek zindan yıllarında gerekse zindandan çıktıktan sonra İslami ilim ve tebliğ faaliyetlerine hiç ara vermemiştir. Zindandan sonra kendisini başka bir imtihan beklemektedir. Yakalandığı müzmin hastalık nedeniyle Rabbinin rahmetine kavuşarak dünyayı terk etmiştir.” Dedi.

Gümüş, taziye mesajının son kısmında Mehmet Sudan ile olan birlikteliklerine değinip, “Otuz yıllık beraberlik müddetince acı ve tatlı günlerimizde beraber olduğumuz; güzel ahlak, sadakat, doğruluk, sabır, takva, itaat ve üstün feraset timsali bir ağabeyimizin aramızdan ayrılması bize büyük bir acı vermektedir. Rabbimden dileğim bizleri cennetlerinde tekrar bir araya getirmesidir. Bu vesileyle, tekrar merhumun ailesine, mahkûm ve muhacir ve diğer tüm dava arkadaşlarımıza taziyetlerimi bildirir, bu derin acıya tahammül etmemiz için hepimize sabırlar vermesini Rabbimden niyaz ederim.” İfadelerini kullandı.(İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir