• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
Mısır`daki idam kararlarına kefenli protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (AS Platform) tarafından 5 Ocak Meydanında düzenlenen etkinlik akşam namazının ardından Hafız Ali Güven’in okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. 

İhvan-ı Müslimin liderlerinden El Biltaci’nin kızı şehid Esma’ya yazdığı mektubun okunduğu etkinlikte, kefen giyerek alana gelen gençler dikkat çekti. 

Mektubun okunmasının ardından basın açıklamasına geçildi. Miraç Tunç’un okuduğu açıklamada, İslam ülkelerinde yaşanan olaylar ve Müslümanlar hakkında verilen yargı kararlarının düşündürücü olduğuna vurgu yapılarak, alınan kararların hak ve hukuka aykırı olduğu ve tamamen siyasi ve ideolojik olduğu belirtildi.

İsrail’in Gazze’li Müslümanlara yönelik devam ettirdiği zulmü hatırlatan Tunç, “işgalci ve terörist İsrail devleti yaptığı zulmü ve ambargoyu azgınlaşarak arttırıyor. Yahudi yerleşimciler Müslümanların yaşadığı mahallelerde her türlü mütecavizliği yaparak serbestçe dolaşıyor.” dedi. 

“Tek yol İslam Birliği”

Miraç Tunç’un ardından söz alan AGD Adana Şube Başkanı Abdülaziz Kıranşal ise, ümmetin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğuna değinerek, bu durumdan kurtulmanın tek yolunun İslam Birliği olduğunu dile getirdi. 

Yapılanların apaçık bir zulüm olduğunu ifade eden Kıranşal, buradan gücü elinde bulunduran İslam devlet yöneticilerine sesleniyoruz. Arap birliğine sesleniyoruz, İslam teşkilatı örgütüne sesleniyoruz ve diyoruz ki, yıllardır oturduğunuz koltuklarda Müslümanlara yapılan zulümleri izleyip halklarınıza izlettirdiniz. Artık İslam Birliğini kurup bu zulme dur demenin zamanı gelmedi mi.”şeklinde konuştu. 

Sık sık sloganların atıldığı etkinlik, yapılan duanın ardından son buldu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir