• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
UETD STK İlişkileri Başkanı Mardin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) Birliği Başkanı Fahrettin Kılıçaslan, Mardin’de bir dizi ziyaret kapsamında önem verdikleri MÜSİAD Mardin Şubesini ziyaret etme imkânı bulduklarını söyledi.  

Kılıçaslan, “UETD olarak amacımız Avrupa’daki 10 milyon insanımızın sesi olmaktır. İnsanlarımızın etnik kökeni ve siyasi görüşünü baz almadan yurttaşlarımızın Türkiye’deki insanlarımız ile iletişimini güçlendirmeyi hedefliyoruz. Özellikle yöre halkının yanında olarak ve buradaki STK’lıların ve Almanya’daki STK’lılar ile iletişimini güçlendirip, ortak çalışma alanları yaratmayı hedefliyoruz. Kısaca, bu gün burada Mardin halkı ile Almanya’daki yurttaşlarımız arasında köprü olmayı hedefliyoruz.” dedi. 

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, UETD Sivil Toplum İlişkileri Başkanı Fahrettin Kılıçaslan’a ziyaretleri için teşekkür ederek,  STK’lıların nerede olursa olsun iş birliği içinde olunması gerektiğini söyledi.  

Dündar, “10 milyona yakın insanımıza ulaşan UETD’nin Türkiye ye yönelik ilişkilerini güçlendirme çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Ülkemizin yaşadığı hassas süreç her kesimin bir arada olması gerekmektedir. Bu tür ziyaretler farklı STK’lıların bir birini tanıma ve iş birliği yapma şansını da beraberinde getirmektir. Şubat ayında MÜSİAD Mardin Şubesi olarak Berlin’e çok verimli bir iş gezisi düzenleyip, farklı kesimden gruplarla bir araya gelme şansı bulmuştuk. STK’ların ilişkilerinin ve iş birliğinin sürekliliği en büyük amacımızdır.”  diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir